TREIDI: Dion Phaneuf kaupattiin kesken ottelun LA Kingsiin – mm. Marian Gaborik Ottawaan

Dion Phaneuf kaupattiin kesken ottelun uuteen osoitteeseen, aivan kuten myös Marian Gaborik.
Dion Phaneuf kaupattiin kesken ottelun uuteen osoitteeseen, aivan kuten myös Marian Gaborik. Kuva: Getty Images

NHL-maailma osoitti jälleen tietyllä tapaa armottomuutensa, kun Dion Phaneuf kaupattiin kesken ottelun Los Angeles Kingsiin.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa saatiin jälleen muistutus siitä, että NHL on bisnestä ja pelaajat vain pelinappuloita, kun puolustaja Dion Phaneuf kaupattiin Ottawa Senatorsin toimesta Los Angeles Kingsiin.

– Dion tuo pukukopin puolelle huikean määrän kokemusta ja johtajuutta. Hän pelaa lisäksi fyysistä jääkiekkoa, joka sopii tyyliimme erittäin hyvin. Natella on puolestaan maine energisenä pelaajana kaukalon puolella. Lisäksi he molemmat ovat loistopersoonia, Kingsin GM Rob Blake kommentoi kauppaa tuoreeltaan NHL.com:lle.

Phaneuf ehti kerätä joukkueensa vierasottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan hieman yli kymmenen minuuttia jääaikaa, kunnes toisessa erässä häntä koputettiin olkapäälle ja kehotettiin siirtymään pukukopin puolelle.

Toki tilanteeseen vaikutti myös se, että hän sai viimeiseksi jääneessä vaihdossaan kiekon käteensä ja näytti loukanneen sitä hieman.

”Marian on nauttinut uskomattomasta urasta”

Kaupassa Los Angelesiin matkaa Phaneufin, jonka puolesta Senators pidättää 25 prosentia, ohella niin ikään Nate Thompson. Senators sai puolestaan kalifornialaisseuralta kaksi hyökkääjää, Marian Gaborikin ja Nick Shoren.

Itse asiassa Thompsonia lukuun ottamatta jokainen kaupassa maisemaa vaihtaneista pelaajista oli vielä tositoimissa vanhan joukkueensa paidassa, kun kauppa varmistui.

– Toivotamme myös Marianille ja Nickille kaikkea hyvää. Marian on nauttinut uskomattomasta urasta ja hän on ollut erittäin tärkeässä roolissa joukkueessamme, muun muassa Stanley Cup -voiton osalta. Nick on puolestaan lyönyt läpi omasta järjestelmästämme. Hän on kova tekemään töitä ja hän on kehittynyt hyväksi NHL-pelaajaksi.

Pelaajat numeroina:

Dion Phaneuf

2017-18:

Ottelut: 53
Pisteet: 3+13=16

Koko ura:

Ottelut: 955
Pisteet: 133+345=478

Nate Thompson

2017-18:

Ottelut: 43
Pisteet: 4+7=11

Koko ura:

Ottelut: 593
Pisteet: 52+70=122

Marian Gaborik

2017-18:

Ottelut: 29
Pisteet: 7+7=14

Koko ura:

Ottelut: 1 019
Pisteet: 403+405=808

Nick Shore

2017-18:

Ottelut: 48
Pisteet: 4+11=15

Koko ura:

Ottelut: 220
Pisteet: 14+35=49

Tarkemmin kaupassa siirtyneiden pelaajien tilastoihin voit tutustua TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: 4-vuotias Jerry Järvensivu tietää kaiken Liigasta – ”Kukko-Lasse”