TREIDI: Kertaalleen kaupatun Ian Colen matka jatkuu – siirtyy Kekäläisen Columbukseen

Puolustaja Ian Colen matka jatkuu jo pienen ajan sisään kolmanteen NHL-seuraan.
Puolustaja Ian Colen matka jatkuu jo pienen ajan sisään kolmanteen NHL-seuraan. Kuva: Getty Images

Puolustaja Ian Colen, joka kaupattiin jo aiemmin Pittsburgh Penguinsista Ottawa Senatorsiin, matka jatkuu jälleen uusiin maisemiin.

Kahtena keväänä putkeen Stanley Cupia Pittsburghissa juhlinut Ian Cole siirtyi osana vaihtokauppaa, joka vei Derick Brassardin Ottawa Senatorsista Pittsburgh Penguinsiin, vaihtaa jälleen maisemaa.

Cole ei ehtinyt pelata ainoatakaan ottelua Senatorsin riveissä, kun hänet kaupattiin jo eteenpäin – tällä kertaa Columbus Blue Jacketsiin.

GM Jarmo Kekäläisen johtama ohiolaisseura maksoi 29-vuotiaasta puolustajasta kolmannen kierroksen varausvuoron (2020) sekä 22-vuotiaan hyökkääjän Nick Moutreyn.

Cole on pelannut NHL:ssä 385 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 18+72=90. Hänet tunnetaankin enemmän oman pään puolustajana kuin hyökkäyspään pistenikkarina. Pudotuspeleistä hänellä on kokemusta 56 ottelun verran, pistein 1+13=14.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kaikkein arvokkain ominaisuus, jonka yhdysvaltalaispeluri tuo Columbukseen, on kuitenkin se voittamisen kulttuuri, johon hän on kasvanut Pittsburghissa.

Kaupassa toiseen suuntaan matkaava Moutrey on 22-vuotias isokokoinen hyökkääjä, joka viihtyy sekä laidassa että keskellä. NHL-debyyttiään hän ei ole päässyt vielä tekemään, mutta AHL:ssä otteluita on kertynyt tilille 136 kappaletta, tehoin 17+17=34. Moutrey on Blue Jacketsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2013.

Ian Colen hankinta tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että siirtopyynnön Blue Jackets -johdolle jo hyvissä ajoin esittänyt puolustaja Jack Johnson tulee vaihtamaan maisemaa ennen kuin pelaajasiirtojen takaraja koittaa.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018