TREIDI: Ovet alkavat käydä Chicagossa – Michal Kempny Washingtoniin!

Tshekkipuolustaja Michal Kempny siirtyy Chicagosta Washingtoniin.
Tshekkipuolustaja Michal Kempny siirtyy Chicagosta Washingtoniin. Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin dynastian voidaan todeta viimeistään nyt tulleen päätökseen ja seura aloittikin tyhjennysmyyntinsä, kun Michal Kempny kaupattiin Washingtoniin.

2010-luvulla peräti kolmesti Stanley Cupia juhlineen Chicago Blackhawksin menestysvuodet ovat enää vain muisto menneestä.

Joukkueen osakkeet pudotuspelien suhteen ovat romahtaneet ja viime vuosien putoamiset pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla ovat nyt saamassa entistä voimakkaamman alamäen muodossa jatkoa.

Onkin poikkeuksellista nähdä Blackhawks myyjänä pelaajasiirtojen takarajalla, mutta se on tämänhetkinen totuus illinoislaisseuran osalta.

Blackhawksilta on jo nähty joitain vaihtokauppoja, joissa pelaajia on siirtynyt molempiin suuntiin, mutta nyt intiaanipaidoilta nähtiin ensimmäinen konkreettinen esimerkki ainakin jonkinasteisesta tyhjennysmyynnistä: Michal Kempny kaupattiin varausvuoroa vastaan Washington Capitalsiin.

Tarkalleen ottaen Blackhawks sai vastineena 27-vuotiaasta tshekkipuolustajasta kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesän NHL Draftiin.

Capitalsiin siirtyvä Kempny pelaa NHL:ssä toista kauttaan, siirryttyään Avangard Omskista Chicagoon kaudeksi 2016-17. Tällä kaudella tshekkipeluri ehti pelata Blackhawksin paidassa 31 ottelua, tehden niissä tehot 1+6.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Washingtonissa Kempnystä kaavaillaan mitä todennäköisimmin puolustajaa kolmospakkipariin, jossa on nähty kuluvan kauden aikana useita nuoria pelaajia.

Kaupan varmistuttua Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz soitti Kempnylle ja vakuutteli tälle humoristisesti, ettei Yhdysvaltain pääkaupungin joukkue ole niin heikko kuin tämän viikon 1-7-tappio juuri Blackawksille antoi ymmärtää.

– Soitin hänelle, toivotin hänet tervetulleeksi ja sanoin, ettemme ole niin huono joukkue kuin olimme Chicagoa vastaan. Hän totesi siihen, että hyvä niin.

Kempnyn uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Huhujen kohteena – vaihtaako NHL:n viikon kakkostähti Antti Raanta maisemaa?