TREIDI: Flyers maalivahtimarkkinoilla – Petr Mrazek Philadelphiaan!

Tshekkivahti Petr Mrazek kaupattiin Detroit Red Wingsistä Philadelphia Flyersiin.
Tshekkivahti Petr Mrazek kaupattiin Detroit Red Wingsistä Philadelphia Flyersiin. Kuva: Getty Images

Maalivahtimarkkinoille pakotettu Philadelphia Flyers on tehnyt ratkaisunsa, sillä tshekkivahti Petr Mrazek siirtyy seuraan Detroit Red Wingsistä.

Sekä ykkösvahtinsa Brian Elliottin että kakkosvahtinsa Michal Neuvirthin lasaretin puolelle menettänyt Philadelphia Flyers on hankkinut Detroit Red Wingsistä Petr Mrazekin.

Kyseessä oli tietynlainen pakkoratkaisu, sillä Elliott on näillä näkymin sivussa vähintään huhtikuun alkuun saakka ja mitä ilmeisimmin useista loukkaantumisista urallaan kärsineen Neuvirthin poissaolo on niin ikään pitkä.

Ilman Mrazekin hankinta Flyers olisi joutunut nojautua urallaan neljässä ottelussa esiintyneeseen Alex Lyoniin ja viimeksi kaudella 2015-16 täyden NHL-ottelun pelanneeseen Dustin Tokarskiin.

Vaan nyt joukkueen tolppien väliin saapuu 26-vuotias Petr Mrazek, jonka tilanne Detroitissa näytti vielä kauden 2015-16 jälkeen erinomaiselta. Hän oli ryövännyt Jimmy Howardilta joukkueensa ykkösvahdin tontin, mutta viime kaudella hänen suoritustasonsa romahti.

Kuluvan kauden aikana hän on kuitenkin jälleen noussut haastamaan Howardin, vaikka onkin pelannut tätä 20 ottelua vähemmän.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Mrazekin torjuntatilastot pelaamistaan 22 ottelusta ovat 91,00/2.89; mitkään päätä huimaavat ne ei siis ole, mutta samat sanat pätevät myös Red Wingsin kauteen joukkueena.

Kuudetta ammattilaiskauttaan pelaavan Mrazekin sopimus, joka pitää sisällään peräti 4 miljoonan dollarin vuosipalkan, päättyy tulevana kesänä, joten hän on ainakin alustavasti Flyersille niin sanottu rental-pelaaja (vuokra). Kuluvan kauden osalta hänen cap hitistään on kuitenkin jäljellä vain miljoona dollaria ja Red Wings on sitoutunut ottamaan siitä kontolleen puolet.

Vastineena Mrazekista Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall maksoi ehdolliset kolmannen (2019) ja neljännen kierroksen (2018) varausvuorot.

Suosittelemme myös:
Huhujen kohteena – vaihtaako NHL:n viikon kakkostähti Antti Raanta maisemaa?