TREIDI: Vegasissa halutaan menestyä – Tomas Tatarista maksettiin hulppea hinta

Tomas Tatarista tuli juuri Vegas Golden Knightsin pelaaja.
Tomas Tatarista tuli juuri Vegas Golden Knightsin pelaaja. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knightsista tuli yllättävän menestyksensä ansiosta ostaja Trade Deadlinella ja se maksoikin Tomas Tatarista melkoisen hulppean hinnan.

Vaikka Vegas Golden Knights on pelannut erinomaisen kauden ja on jo käytännössä ottaen varma pudotuspelijoukkue, kovinkaan moni ei tiennyt, mitä seura tulee tekemään NHL Trade Deadlinella.

Kyse oli siitä, että ennen kauden alkua Vegasin vakaa suunnitelma oli treidata monia laajennusdraftissa hankittuja pelaajia pois ja vaihtaa heidät nuoriin lupauksiin sekä varausvuoroihin. Sitten vastaan tuli yllättävä menestys, joka veti pasmat hetkeksi sekaisin.

Lopulta Golden Knightsin johtoportaassa tehtiin hieno ratkaisu: Tulevaisuuteen on jo satsattu riittävästi, varausvuoroja on hankittu paljon ja myös lupaavia nuoria pelaajia löytyy – niinpä seurasta tuli ostava osapuoli Trade Deadlinella. Toisin sanoen virta kävi sisäänpäin ja myös sellaiset pelaajat, joiden jatkosopimuksista ei ole mitään varmuutta, pidettiin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nevadalaisseuran GM:nä toimiva George McPhee tekikin kovan kaupan, kun hän maksoi hulppean hinnan Detroit Red Wingsin Tomas Tatarista.

Hinnaksi tuli ensimmäisen kierroksen varausvuoro (2018), toisen kierroksen varausvuoro (2019) sekä kolmannen kierroksen varausvuoro vuodelle 2021.

Tatar solmi juuri viime kesänä aina vuoteen 2021 saakka ulottuvan sopimuksen Red Wingsin kanssa, mikä on vuositasolla arvoltaan 5,3 miljoonaa dollaria. 27-vuotias laituri tulee siis näillä näkymin viettämään parhaat pelivuotensa Vegasissa ja hän myös istuu seuran filosofiaan.

Tällä kaudella tehot 16+12 iskeneen Tatarin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018