TREIDI: Kekäläinen jatkoi puuhiaan – Vanek Columbukseen, Jokinen Vancouveriin

Thomas Vanek tekee paluun Detroitiin vuoden mittaisella sopimuksella.
Thomas Vanek tekee paluun Detroitiin vuoden mittaisella sopimuksella. Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen hankki aiemmin tänään puolustaja Ian Colen ja nyt seuraan siirtyy hyökkääjä Thomas Vanek.

Thomas Vanek ei ole ensimmäistä kertaa NHL-urallaan niin sanottu rental-pelaaja, vaan hänet on treidattu pudotuspelien kynnyksellä pariinkin otteeseen uuteen seuraan.

Niin kävi myös tällä kertaa, kun kuluvalla kaudella Vancouver Canucksin paidassa 61 otteluun hienot tehot 17+24=41 iskenyt itävaltalainen siirtyy Columbus Blue Jacketsiin. Jarmo Kekäläisen tiedettiin havittelevan pelaajamarkkinoilta sekä sentteriä että laituria ja nyt hän sai näistä ainakin jälkimmäisen.

Vanek onkin heilutellut maaliverkkoja NHL-uransa aikana oikein huolella, sillä 946 pelaamaansa runkosarjaotteluun hän on tehtaillut 350 maalia ja antanut siihen päälle vielä 388 maaliin johtanutta syöttöä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Pudotuspeleissä 34-vuotias Vanek on puolestaan kerännyt 63 ottelussa kasaan tehopisteet 20+14=34.

Kaupassa toiseen suuntaan siirtyy suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen, joka siis siirtyy kuluvan kauden osalta jo neljänteen seuraansa. Jokisen kausi käynnistyi Edmonton Oilersissa, sieltä tie vei jo alkukaudesta vaihtokaupan kautta Los Angeles Kingsiin ja sen jälkeen Kekäläinen poimi hänet waiver-listalta. Nyt edessä on jälleen muutto Kanadaan.

Jokisen ohella Vancouveriin siirtyy 22-vuotias hyökkääjä Tyler Motte, jolla on yli 60 pelaamastaan NHL-ottelusta huolimatta ollut vaikeuksia löytää omaa paikkaansa NHL:stä.

Vanekin uraan pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018