TREIDI: Ville Pokka saa vihdoin mahdollisuutensa – kaupattiin Ottawaan!

Ville Pokka tuli kaupatuksi NHL-urallaan toista kertaa.
Ville Pokka tuli kaupatuksi NHL-urallaan toista kertaa. Kuva: Getty Images

Edelleen NHL-uransa ensimmäistä otteluaan odottava suomalaispuolustaja Ville Pokka sai erinomaisia uutisia torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Ville Pokan pelaajauran ensimmäinen NHL-ottelu saattaa olla lähempänä kuin koskaan, sillä hänet kaupattiin pelaajaurallaan toista kertaa.

Chicago Blackhawks päätti treidata Pokan, joka on viettänyt seurassa kolme ja puoli kautta, Ottawa Senatorsiin. Toiseen suuntaan kaupassa siirtyy Chris DiDomenico.

Senators on ollut yksi kuluvan kauden suurimmista alisuorittajista ja sen pudotuspeliunelma tuhoutui jo aikapäiviä sitten. Kanadalaisseurassa onkin aloitettu jo osittainen uudelleenrakennusprosessi, jonka myötä Senators kauppasi konkaripuolustaja Dion Phaneufin Los Angeles Kingsiin (lue lisää täältä).

Senatorsin nykytilanteen ja Phaneufin kauppaamisen myötä Pokalla onkin edessään suora reitti uuden seuransa NHL-kokoonpanoon, kunhan hän vain itse kykenee tarttumaan siihen.

Ville Pokka on pelannut kuluvalla kaudella 46 ottelua AHL:n Rockford IceHogsissa ja hän on tehnyt niissä tehot 4+18=22. Kokonaisuudessaan suomalaisnuorukaiselle on kertynyt Pohjois-Amerikassa 266 AHL:n runkosarjaottelua, pistein 28+99=127.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kuten todettua, Pokka kaupattiin NHL-urallaan nyt toista kertaa. 23-vuotias suomalainen on alun perin New York Islandersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2012, mutta juuri kun hänen oli määrä päästä taistelemaan NHL-paikasta, hänet kaupattiin Blackhawks-organisaatioon osana isompaa vaihtokauppaa, jonka keskiössä oli puolustaja Nick Leddy.

Pokka ilmoittautuu tässä vaiheessa Senatorsin farmijoukkueena toimivaan Belleville Senatorsiin, mutta satavarmaa on se, että hänet halutaan nähdä myös NHL:n puolella ennen kuluvan kauden päättymistä, sillä kanadalaisseuran on päätettävä, halutaanko hänelle iskeä jatkosopimus kouraan.

Chicagoon matkaava 28-vuotias DiDomenico, joka viihtyy sekä keskellä että oikeassa laidassa, on pelannut kuluvalla kaudella 24 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 6+4=10.

Pokan tarkempiin uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Dustin Byfuglienilta hurja yhden käden lämäri – yläpesä soi!