Olympialaiset 2018: Discoverylta kova kiinnitys – Tuomo Ruutu asiantuntijatiimiin

Tuomo Ruutu liittyy New York Rangersin valmennustiimiin.
Tuomo Ruutu liittyy New York Rangersin valmennustiimiin.

Talviolympialaiset lähenevät lähestymistään. Tuomo Ruutu on kisat lähettävän Discoveryn uusin kiinnitys sen asiantuntijatiimiin.

Rakkauden päivänä, 14. helmikuuta, alkaa vuoden yksi puhutummista jääkiekkoturnauksista, kun kiekko tippuu Pyeonchangissa jäähän. Kyseessä on siis luonnollisesti talviolympialaisten 2018 ensimmäinen pelipäivä jääkiekon osalta.

Suurin puheenaihe olympialaisten ympärillä on ollut se, kuinka NHL ei laskenut pelaajiaan turnaukseen mukaan. Se on tiputtanut olympiakiekon arvostusta suurella tavalla, sillä mukana eivät ole maailman parhaat pelaajat.

Tulevat olympialaiset ovat myös siitä erikoiset, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YLE ei lähetä kisoja. Olympialaisten oikeudet nimittäin myytiin Discoverylle, ja Suomessa kisoja näytetään TV5:llä ja Eurosportilla.

Discovery julkaisi äskettäin kovan nimilistan kanavien asiantuntijoista. Mukaan on mahtunut myös muuan Tuomo Ruutu, joka on pelannut omalla urallaan 735 NHL:n runkosarjaottelua. Olympialaisista hänellä on vastaavasti tilillään 12 kamppailua. Hän siis tuo asiantuntijatiimiin valtavan määrän tietotaitoa.

– Olympialaiset ovat urheilijalle jotain aivan erityistä. On kunnia olla tällä kertaa mukana asiantuntijan roolissa välittämässä suomalaisille olympialaisten ainutlaatuista tunnelmaa, Ruutu kertoo Discoveryn tiedotteessa.

Discovery kertoo tiedotteessaan myös sen, että Ruudun kiinnityksen jälkeen asiantuntijatiimi on nyt valmis. Ruudun lisäksi siihen kuuluvat Teemu SelänneKimmo TimonenAlpo SuhonenTuomas Grönman ja Saija Tarkki. Otteluiden selostuksesta taasen vastaavat J-P JaloOskari Saari sekä Julius Vauhkonen.

Koko tiedotteen löydät TÄSTÄ.

Lisää olympiakiekosta voit lukea TÄÄLTÄ.