TUTO julkaisi huikean hankinnan! – taustalla 400 ottelua KHL:ssä ja kokemusta NHL:stä

TUTO julkaisi huikean hankinnan

Mestis-seura TUTO julkaisi tiistaina Mestis-tasolle järisyttävän kovan hankinnan, kun venäläishyökkääjä Alexander Nikulin liittyy joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Alexander Nikulin on 34-vuotias keskushyökkääjä, joka on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua slovakialaisen HK 32 Liptovsky Mikulasin riveissä. Aiemmin urallaan Nikulin on pelannut 453 ottelua KHL:ssä, joissa on syntynyt tehot 52+126=178. Kotimaassaan hän on edustanut muun muassa Vityaz Podolskia, Lada Togliattia, Sibir Novorsibirskia, Amur Khabarovskia, Moskovan Spartakia sekä TsSKA Moskovaa.

– Odotin tarjousta KHL:stä joulukuun loppuun saakka. Puhetta oli paljon, mutta konkreettista ehdotusta ei tullut. TUTO teki tarjouksen ja suostuin, sillä en halunnut jättää kautta kokonaan väliin, Nikulin taustoitti siirtoaan.

Nikulin on Ottawa Senatorsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2004 ja hänellä on kokemusta myös Pohjois-Amerikassa pelaamisesta. Vuosina 2007-2009 Nikulin pelasi 140 ottelua farmisarja AHL:ssä, joissa tilille kertyi 75 tehopistettä (23+52). NHL:n puolella hän pääsi pelaamaan kaksi ottelua Ottawassa ja yhden Phoenix Coyotesissa.

Venäjän maajoukkueessa Nikulin on esiintynyt EHT:lla kausilla 2005-2006 ja 2006-2007. Lisäksi hän on saavuttanut alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa vuonna 2005.

Lisäys nimekkääseen joukkoon

TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavisen mukaan Nikulin päätyi Kupittaalle useamman sattuman kautta.

– Valmennukselta tuli vuoden vaihteessa pyyntö, että voitaisiinko joukkuetta vahvistaa kevään ratkaisupeleihin. Erityisesti toiveena oli löytää lisävahvistusta keskushyökkääjäosastolle. Useamman onnekkaan sattumuksen kautta saimme kuulla, että Nikulin etsii seuraa loppukaudeksi. Kun alustavissa keskusteluissa selvisi, että hänen palkkapyyntönsä oli meidän raameissamme, teimme hänelle tarjouksen, johon hän suostui, Aavinen kertoo TUTOn julkaisemassa tiedotteessa.

TUTO on tullut tunnetuksi nimekkäiden pelaajien värväämisestä. Viime vuosien aikana seura on hankkinut riveihinsä kesken kauden muun muassa Petteri Nummelinin, Niclas Luceniuksen, Kalle Kaijomaan, Markus Seikolan, Teemu Elomon sekä Jonne Virtasen.

TUTO on tällä hetkellä Mestiksessä viidentenä. Matkaa kakkospaikalla keikkuvaan Imatran Ketterään on ainoastaan kolme pistettä, joten taistelu kotiedusta käy Mestiksessä kuumana. Seuraavan ottelunsa TUTO pelaa lauantaina kotikaukalossa, kun vieraaksi saapuu KeuPa HT. Nikulinin on määrä debytoida juuri tuossa ottelussa.

TUTO julkaisi Alexander Nikulinin hankinnan

Jos upotettu twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – – –

Lue myös: SaiPa hankki kaksi uutta ulkomaalaista – Persson siirtyy Ruotsiin

Katso myös: Video: Mark Borowiecki sai mailan todella pelottavasti kasvoihinsa