Tuukka Rask historiallisen kovassa vireessä – pisteputki yksi seurahistorian kovimpia

Tuukka Rask on Boston Bruinsin maalinsuulla historiallisen kovassa vireessä.
Tuukka Rask on Boston Bruinsin maalinsuulla historiallisen kovassa vireessä. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaistähti Tuukka Rask on tällä hetkellä niin kovassa vireessä, että hänen pisteputkensa on yksi Bruinsin kaikkien aikojen kovimmista.

Suomalaisvahti Tuukka Rask sai vielä alkukaudesta arvostelua omista otteistaan, ja moni oli sitä mieltä, että suomalaisen kirkkain liekki NHL-kaukaloissa on sammunut. Mutta aivan kuten Pekka Rinne viime kaudella, on Rask todistanut epäilijöilleen olevansa yhä tähtitason maalivahti.

Kun Bruins voitti viime yön kamppailunsa Toronto Maple Leafsia vastaan lukemin 4-1, nappasi Rask voitossa 23 koppia. Hänen torjuntaprosenttinsa oli täten 95,8. Kaiken lisäksi Maple Leafsin ainokainen tuli ylivoiman aikana, joten tasaviisikoin pelatessa Rask sai tililleen ”nollapelin”.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Samalla Rask jatkoi vakuuttavia otteitaan Maple Leafsia vastaan, joka varasi hänet alunperin vuonna 2005, mutta treidasi pian tämän jälkeen Andrew Raycroftiin. Rask on pelannut urallaan 27 ottelua Maple Leafsia vastaan, joista hän on napannut 16 voittoa torjuntaprosentilla 92,6.

Rask on myös, kuten jo otsikossakin kerrottu, historiallisen kovassa vireessä. Suomalainen on nimittäin torjunut 20 ottelua putkeen siten, että Bruins on netonnut näistä otteluista vähintään pisteen. Hän on vielä 12 ottelun päässä NHL:n ennätyksestä, joka on Gerry Cheeversin, entisen Bruins-vahdin, nimissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Voittomaali 7,7 sekuntia ennen loppua – Floridan touhu oli mennä suuteluksi