Uskomaton joulukuu palkittiin – Tuukka Rask valittiin NHL:n kuukauden ykköstähdeksi!

Tuukka Raskin katastrofaalinen alkukausi on kääntymässä melkoiseksi menestystarinaksi.

NHL on julkaissut joulukuun kolmen parhaan pelaajansa nimet. Ykköstähdeksi nimettiin täysin ansaitusti Boston Bruinsin Tuukka Rask.

Tuukka Rask oli vielä alkukaudesta kaukana siitä tilanteesta, missä hän on nyt. 30-vuotias suomalaisvahti nimittäin aloitti kautensa todella heikosti ja menetti jopa hetkellisesti Bostonissa ykkösvahdin aseman Anton Khudobinille.

Marraskuun lopulla kaikki kuitenkin muuttui. Rask sai useamman viikon mittaisen tauon jälkeen tililleen ensimmäisen voittonsa, kun hän oli kaatamassa marraskuun viimeisessä pelissään Tampa Bay Lightningia, ja sen jälkeen hän ei ole taakseen katsonut.

Kaiken kaikkiaan Rask kohtasi mykistävän hyvin sujuneen joulukuun aikana 290 laukausta ja hän päästi niistä selkänsä taakse ainoastaan 13. Hän voitti joulukuun kymmenestä startistaan peräti yhdeksän, eikä Bruins jäänyt kertaakaan pisteittä Raskin ollessa tolppien välissä.

Henkilökohtaisten torjuntatilastojen osalta Raskin torjuntaprosentti oli peräti 95,50 ja koko kuukauden aikana hän päästi ottelua kohden ainoastaan 1.22 kiekkoa selkänsä taakse.

Samalla Tuukka Rask otti melkoisia harppauksia ylös koko kauden osalta, mitä siis tulee torjuntatilastoihin: hänellä on nyt NHL:n yhdeksänneksi korkein torjuntaprosentti (92,30) ja neljänneksi alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo (2.13).

Joulukuun kakkostähdeksi nimettiin 15 otteluun tehot 7+15=22 tehtaillut New York Islandersin Josh Bailey. Kolmostähti oli puolestaan NHL:n pistepörssiä hallitseva Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov, joka teki 13 otteluun upeat pisteet 8+12=20.

Lisää Tuukka Raskin tilastoja löydät TÄÄLTÄ.

Muun NHL-uutistuotantomme kimppuun pääset puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.