VIDEO: Uran 40:s nollapeli, Tuukka Rask kuumaa tavaraa – joukkuekaverit kamppailivat halauksesta!

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin kaksi suomalaisvahtia – Tuukka Rask ja Juuse Saros – ja he molemmat torjuivat otteluissaan nollapelit. Enemmän Saroksen uskomattomista otteista voit lukea täältä.

Rask aloitti kuluvan kautensa totutusti Boston Bruinsin ykkösenä, mutta menetti asemansa hetkellisesti Anton Khudobinille, kun kiekko ei tarttunut aivan entiseen malliin.

Rask olikin pitkästä aikaa urallaan tilanteessa, jossa hän löysi itsensä useammin istumasta vaihtopenkillä kuin pelaamasta kaukalon puolella.

Lopulta koko kauden suunta kääntyi marraskuun viimeisessä ottelussa, kun Rask sai tililleen ensimmäisen voiton yli kolmeen viikkoon, Bruinsin kaataessa Tampa Bay Lightningin ja sen jälkeen 30-vuotias suomalainen ei ole taakseen katsonut.

Tuukka Rask taistelee parhaan pelaajan tittelistä

Tällä hetkellä Rask taistelee eittämättä NHL:n kuukauden pelaajan tittelistä, sillä hän on voittanut joulukuussa pelaamistaan 11 ottelusta peräti yhdeksän. Kaiken kukkuraksi hänen torjuntaprosenttinsa näistä peleistä on uskomaton 95,10 ja mukaan mahtuu kaksi nollapeliä.

Toinen näistä nollapeleistä irtosi viime yönä, kun Bruins nöyryytti Ottawa Senatorsia vieraskaukalossa 5-0-lukemin ja Tuukka Rask venyi ottelussa kaikkien 25 laukauksen eteen.

Samalla kyseessä oli Raskin NHL-uran 40:s nollapeli; se saikin Bruinsin tähtipelaajiin kuuluvat David Pastrnakin ja Torey Krugin innostumaan niissä määrin, että kaksikko kamppaili luistelukisassa siitä, kumpiko pääsee ensimmäisenä halaamaan ja onnittelemaan suomalaisvahtia.

Oi tuota nuoruuden intoa, voisi joku sanoa, sillä kaksikosta Krugilla on ikää 26 vuotta ja Pastrnakilla 21 vuotta.

Bruinsin ja Senatorsin välisen ottelun tarkemmat tilastot pääset katsomaan tämän linkin takaa.