Tuukka Rask nousee seuraennätysten kirjoissa kohisten ylöspäin

Tuukka Rask oli viime yönä Bostonin suuri sankari.
Tuukka Rask oli viime yönä Bostonin suuri sankari. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask on lähellä siirtyä seuran kaikkien aikojen kolmanneksi voitokkaimmaksi pudotuspelivahdiksi.

Boston Bruins aloitti urakkansa kevään pudotuspeleissä lupaavasti, kun se kukisti toissa yönä Toronto Maple Leafsin hurjin lukemin, 5-1. Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen tänään, kun edessä on otteluparin toinen kamppailu.

Ensimmäisessä pelissä Bruinsin maalinsuulla kiekkoja torjuva Tuukka Rask oli kovassa vireessä, sillä hän nappasi 26 koppia. Tämän myötä hänen torjuntaprosenttinsa oli komea, 96,3.

Ottelu tarkoitti samalla myös sitä, että Rask tienasi uransa 31. pudotuspelivoittonsa. Tämän myötä mies nousi Bruinsin kaikkien aikojen pudotuspelitilastoissa lähelle kolmatta sijaa, jota pitää hallussaan Frank Brimsek. 30- ja 40-luvulla Bruinsin paidassa pelannut Brimsek tienasi urallaan 32 voittoa pudotuspeleissä.

MUISTA MYÖS:
KISA: Veikkaa NHL-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli!

Hänen jälkeensä Bruinsin kaikkien aikojen tilastosta löytyy Andy Moog, jonka tilillä on 36 voittoa. Raskilla on siis mahdollisuus ohittaa sekä Brimsek että Moog jo tämän kevään aikana.

Bruinsin kaikkien aikojen voitokkain maalivahti pudotuspeleissä on Gerry Cheevers, joka pelasi seuran riveissä pääasiassa vuosien 1966-1972 ja 1976-1980 -välillä. Hän voitti uransa aikana 53 pudotuspeliottelua, joten 31-vuotiaalla Raskilla on tähän pitkä matka. Nimittäin vaikka Bruins voittaisi tänä kevään Stanley Cupin, tulisi Raskin voittomäärä olemaan maksimissaan 46 kappaletta.

Suosittelemme myös:
Tre Kronorille 10 NHL-pelaajaa – Ruotsin MM-joukkue jäätävän tasokas