Tuukka Rask syytti itseään – ”Olisin kyennyt pysäyttää enemmän kiekkoja silmät kiinni”

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin mukaan nimettiin jäähalli.
Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin mukaan nimettiin jäähalli. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsista ei ollut katkaisemaan ottelusarjaa Toronto Maple Leafsia viime yönä ja suomalaisvahti Tuukka Rask syytti asiasta itseään.

Boston Bruins ajautui viime yönä Suomen aikaa pelaamassaan kotiottelussa 1-4-tappioasemaan Toronto Maple Leafsia vastaan. Tähän vaadittiin hieman yli puolet ottelusta, eikä kotijoukkueesta ollut enää nousemaan rinnalle – saatika ohitse.

Ottelu oli eittämättä vaikea suomalaisvahti Tuukka Raskille. Hän moitti itseään voimakkaasti lopulta joukkueensa 3-4-tappioon päättyneestä ottelusta.

– Olisin varmaankin kyennyt pysäyttämään enemmän kiekkoja silmät kiinni. Siinäpä se, vika oli minun, Rask tylytti omaa suoritustaan NHL.com:lle.

Rask vaihdettiin pois joukkueensa maalilta tarkalleen ottaen ajassa 31:55 ja tilalle luisteli Anton Khudobin. Raskille kirjattiin ainoastaan yhdeksän torjuntaa ja hän siis kohtasi kaiken kaikkieen 13 laukausta.

– Joinain päivinä sitä pystyy ”träkkäämään” kiekon sijaintia paremmin kuin toisina. Kuten varmasti kaikki näitte, tänään en onnistunut siinä kovinkaan hyvin. Mutta näin käy joskus. Harmi, että niin kävi tänään.

– Heidän kahdessa ensimmäisessä maalissaan ei ollut kuitenkaan kyse träkkäämisestä, mutta en vain päässyt missään vaiheessa otteluun sisään ja siksi en pystynyt pysäyttämään niitä laukauksia.

Bruins nousi toisen erän lopulla taistelemaan ottelun voitosta, kun Sean Kuraly toi isännät kahden maalin päähän ja Noel Acciari iski 3-4-kavennuksen aikaan 45:56. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä tämän jälkeen Frederik Andersen sulki luukut vieraiden maalilla ja piti lopun aikaa maalinsa puhtaana.

Kaiken kaikkiaan Bruins hävisi ottelun erittäin vaisun alkunsa vuoksi ja joutuu nyt jatkaa ottelusarjaa kuudennen ottelun muodossa vieraskaukalossa.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Washington vei jatkoerätrillerin – omituisia maaleja, huikeita torjuntoja