Tuukka Rask osaa sittenkin hävitä varsinaisella – tajuton putki päätökseen

Boston Bruinsin Tuukka Rask hävisi ensimmäistä kertaa varsinaisella peliajalla sitten marraskuun 26. päivän.
Boston Bruinsin Tuukka Rask hävisi ensimmäistä kertaa varsinaisella peliajalla sitten marraskuun 26. päivän. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask oli jäänyt torjuntavuorollaan edellisen kerran ilman sarjapisteitä 26. päivä marraskuuta.

Tuukka Rask keräsi pisteitä siis huimasti 21 ottelussa putkeen ja pisteputki kesti yhteensä noin kaksi ja puoli kuukautta.

Putkensa aikana Rask oli toki hävinnyt aiemmin jo kaksi ottelua, mutta molemmat tappiot tulivat jatkoajalla, joten niistä molemmista tuli mukaan yksi sarjapiste.

Niinhän sitä kuitenkin sanotaan, että kaikki päättyy aikanaan ja näin se toden totta menee: Buffalo Sabresista tuli nimittäin lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa se joukkue, joka onnistui jättämään Raskin tyystin sarjapisteittä.

Bruinsin ja Sabresin välinen avauserä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä nähtiinkin sitten neljä maalia, joista kolmesta vastasi ottelun keskimmäistä erää hallinnut vierasjoukkue.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Bruins tuli vielä voittotaisteluun mukaan, kun David Backes kavensi aikaan 59:01 ottelun lukemiin 2-3. Lopulta Rasmus Ristolainen sai kunnian lyödä viimeisen naulan Raskin arkkuun, kun hän toimitti kiekon tyhjään maaliin ajassa 59:31.

Maalillaan suomalaispuolustaja katkaisi yhdeksän ottelun maalittoman putkensa ja nyt Ristolaisen pisteet kirjataan 46 ottelusta muotoon 4+20=24.

Tuukka Rask pysäytti ottelussa 24 kiekkoa ja kyseessä oli ensimmäinen kerta kyseisen putken aikana, kun hän päästi varsinaisella peliajalla selkänsä taakse kolme maalia.

30-vuotiaan suomalaisvahdin koko kauden ottelukohtaiset tilastot löydät TÄMÄN LINKIN takaa.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Emil Larmi hörppäsi karmaisevasti Ahti Oksasen purkukiekon