Toronto ollut ennenkin päänvaiva Tuukka Raskille – toistuuko huikea vuosi 2013?

Tuukka Rask pelasi nollapelin elintärkeässä paikassa.
Tuukka Rask pelasi nollapelin elintärkeässä paikassa. Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs aiheutti tänä keväänä harmaita hiuksia Boston Bruinsille ja Tuukka Raskille – aivan kuten tapahtui myös viisi vuotta sitten.

Boston Bruins johti tänä keväänä 1. kierroksen pudotuspelisarjaansa jo voitoin 3-1 ja pelasi näin ollen itselleen kolme katkaisumahdollisuutta, mutta lopulta sarjan ratkaisu venyi aina Game Seveniin, jossa Bruins oli parempi numeroin 7-4.

Bruinsin Tuukka Raskille satoi Bruins-fanien suunnalta lokaa niskaan – jälleen kerran – kun häntä syyteltiin kaikkein voimakkaimmin sarjan venymisestä näinkin pitkäksi. Toisaalta myös puolustajia löytyi, mutta kaiken kaikkiaan Rask jakoi mielipiteet, kuten niin monta kertaa aiemminkin.

Ja kieltämättä Maple Leafs -sarja oli todella haastava kokeneelle suomalaiselle, sillä hänen torjuntatilastonsa olivat heikohkot 89,90/2.94. Samaan aikaan mukaan mahtui joukko todella tärkeitä torjuntoja, Raskilta nähtiin myös erittäin vahvoja otteluita ja mikä tärkeintä – voittosarakkeesta löytyy numero neljä.

Rask ei ole ensimmäistä kertaa tällaisessa tilanteessa, sillä keväällä 2013 Maple Leafs aiheutti niin ikään päänvaivaa suomalaisvahdille. Toki Raskin torjuntaprosentti koko sarjassa oli 92,31, mutta otteet ailahtelivat samaan tyyliin kuin tänä vuonna ja seitsemän ottelun sarjassa mukaan mahtui muutama heikompi ottelu.

Viisi vuotta sitten pelatun Maple Leafs -sarjan jälkeen Raskin pelaamisessa tapahtui kuitenkin jotain sellaista, jonka toistumista hän toivoo varmasti myös kuluvalle keväälle:

https://twitter.com/jbknoxie/status/989352884239204354

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Rask pelasi viisi vuotta sitten Maple Leafs -sarjan jälkeen vielä 15 pudotuspeliottelua, hänen torjuntaprosenttinsa näistä oli 94,69 ja hän torjui joukkueensa aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, missä NHL:ää tuohon aikaa ”dominoinut” Chicago Blackhawks oli parempi voitoin 4-2.

Ei olisi siis ensimmäinen kerta, kun Rask lähtisi hieman vaikeamman ottelusarjan jälkeen uskomattomaan lentoon; toki 31-vuotias suomalaisvahti toivoo varmasti hieman erilaista päätöstä kaudelle kuin viisi vuotta sitten.

Boston Bruins kohtaa seuraavalla pudotuspelikierroksella Tampa Bay Lightningin, joten Raskilla ja kumppaneilla on edessään todella haastava sarja. Floridalaisseura vei nimittäin runkosarjassa Itäisen konferenssin nimiinsä pisteen erolla juuri Bruinsiin ja näin ollen sillä on tässä todellisessa huippusarjassa kotietu.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Kapasen huikea yksilösuoritus ei riittänyt – Toronto suli 3. erässä