U20 MM-kisat: Varokaa vaaraa! Vuosi sitten dominoinut Alexander Nylander Juniorkronornan matkaan

Alexander Nylander valittiin viime vuonna nuorten kisoissa All Star -kentälliseen.
Alexander Nylander valittiin viime vuonna nuorten kisoissa All Star -kentälliseen.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva Ruotsin maajoukkue sai jättimäisiä uutisia turnauksen alla, kun joukkueen johtoporras sai kuulla, että Alexander Nylander liittyy joukkueen matkaan.

Pohjois-Amerikassa toista vuottaan pelaava ruotsalaislaituri oli mukana myös viime vuoden karkeloissa. Siellä hänelle kirjattiin seitsemän ottelua, joissa hän teki seitsemään otteluun upeasti tehot 5+7=12 ja voitti näillä lukemilla myös kisojen pistepörssin.

Pistepörssin ykkössijan lisäksi 19-vuotias nuorukainen nimettiin turnauksen All Star -kentälliseen.

Kuluvalla kaudella, aivan kuten myös viime kaudella, Nylander on pelannut AHL:ssä. Hänelle on kirjattu meneillään olevan sesongin aikana 15 ottelua, joissa hän on tehtaillut pisteet 2+4. Viime vuonna hän teki 65 otteluun tehot 10+18=28.

Toistaiseksi Nylanderilla on tilillään vain neljä pelattua NHL-ottelua, jotka kaikki ovat viime kaudelta. Niissä hän on antanut yhden maaliin johtaneen syötön.

Nylanderin yhtenä suurimmista haasteista pidetään hänen epätasaisuuttaan ja se on varjostanut myös kahta ensimmäistä kautta Pohjois-Amerikassa.

Buffalo Sabresin organisaatioon kuuluva Alexander Nylander, joka varattiin NHL:ään vuoden 2016 NHL Draftin kahdeksantena pelaajana, kuuluu melkoiseen jääkiekkosukuun: hänen isänsä Michael Nylander pelasi NHL:ssä huimat 920 runkosarjaottelua ja isoveli William Nylander kuuluu puolestaan Toronto Maple Leafsin ehdottomiin avainpelaajiin.

Kisoja odotellessasi pääset lukemaan muuta uutistuotantoamme tämän linkin kautta.

Alexander Nylanderin uratilastoihin pääset puolestaan tutustumaan täältä.