U20 MM-kisat: U-P Luukkonen näytillä Buffalo-faneille – ”Toivon, että selviän jonain päivänä Buffaloon”

Ukko-Pekka Luukkonen sai lähtöpassit Sabresin leiriltä.
Ukko-Pekka Luukkonen sai lähtöpassit Sabresin leiriltä.

U20 MM-kisat on kerännyt Buffalo Sabresin jättimäiseen kotihalliin valitettavan vähän yleisöä, joskin Suomen pelit ovat olleet positiivinen poikkeus. Osasyynä tälle on ollut Sabresin varaama Ukko-Pekka Luukkonen.

Tokikaan mistään loppuumyydystä hallista on turha puhua myöskään Suomen kohdalla, mutta moniin muihin maihin verrattuna Nuoret Leijonat ovat kiinnostaneet suhteessa enemmän.

Tälle löytyy kuitenkin yksi erittäin looginen selitys: Suomen maalilta löytyy Ukko-Pekka Luukkonen, joka on Sabresin toisen kierroksen varaus viime kesältä. Kaiken kaikkiaan hänet varattiin koko viime NHL Draftissa toiseksi korkeimmalla numerolla, mitä tulee maalivahteihin.

Luukkonen onkin kiinnittänyt huomiota siihen, että häntä on kannustettu paikallisen yleisön toimesta.

– Onhan se ollut hienoa – tiedän, että yleisössä on faneja, jotka kannustavat minua. Näiden kisojen pelaaminen juuri Buffalossa on iso juttu minulle, Luukkonen hehkuttaa The Hockey Writersin haastattelussa.

– En tokikaan ole ajatellut sitä niinkään pelien aikana, ainakaan toistaiseksi, mutta on upeaa nähdä täällä olevan paljon Buffalosta tulevia faneja, joita nämä pelit kiinnostavat.

Luukkonen: ”Kaikkein tärkeintä tässä turnauksessa on voittaminen”

18-vuotias HPK-vahti on pelannut joukkueensa kaikki ottelut meneillään olevissa kisoissa. Hänen torjuntatilastonsa eivät ole päätä huimaavat (88,20/3.04), mutta toisaalta Luukkosta kiinnostaakin omien suoritustensa sijaan pelkästään voittaminen.

– Tärkeintä olisi pystyä pelaamaan sekä joukkueena että maalivahtina täydet 60 minuuttia jokaisessa ottelussa. Esimerkiksi Yhdysvaltoja emme olleet täysin mukana pelissä avauserän aikana. Me aloitimme ottelun väärällä jalalla, joten siinä on se suurin tarvittava muutos.

Toki Luukkonen tietää, että olisi voinut olla parempi. Tämä nousee esille hänen vertaillessaan Slovakia-voittoa ja Yhdysvallat-tappiota keskenään.

– Tiedän pelanneeni paremmin Slovakiaa vastaan, koska voitimme. Kaikkein tärkeintä tässä turnauksessa on voittaminen. Yhdysvaltoja vastaan olisin puolestaan voinut estää pari maalia, mutta se oli ihan hyvä esitys minulta, joten en voi myöskään valittaa liikaa.

Kun haastattelun loppuun Luukkoselta kysyttiin, millaiset hänen tulevaisuuden suunnitelmansa ovat parille seuraavalle vuodelle, nuoren suomalaisvahdin silmissä kiilui osittain jo NHL, vaikka myös malttia löytyi.

– Ennen kaikkea toivon, että olen (siihen mennessä) pelannut ensimmäisen vuoteni Liigassa. Sen jälkeen toivon päätyväni joko Rochesteriin (Sabresin AHL-joukkue) tai Buffaloon.

– Toivon, että selviän jonain päivänä Buffaloon, Luukkonen päätti.

Ukko-Pekka Luukkosen pelaajaprofiilin löydät TÄMÄN LINKIN kautta.

Nuorten Leijonien jatkopelien aikataulut näet puolestaan TÄÄLTÄ.