U20 MM-kisat: Nuoret Leijonat lähtee hakemaan revanssia Buffalosta – monessakin mielessä

Ensi vuoden MM-lohkot selvillä - Suomi ja Iso-Britannia samaan lohkoon

U20 MM-kisat käynnistyvät Suomen osalta heti tapaninpäivänä, kun Nuoret Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa kivenkovaa Kanadaa vastaan (voit katsoa koko turnauksen otteluohjelman täältä).

Kanada – viime vuoden kisojen hopeamitalisti – on tuttuun tapaan yksi turnauksen ennakkosuosikeista, joten alku on eittämättä haastava.

Samaan aikaan turnauksen alku Suomen näkökulmasta katsottuna jopa elintärkeä, sillä viime vuoden kisoista muodostui Suomen osalta totaalinen pannukakku, joka vei Nuoret Leijonat aina putoamiskarsintoihin; nyt tuosta joukkueesta on tämän vuoden viimeisessä leiriryhmässä mukana peräti yhdeksän pelaajaa.

Ylipäätään Suomi lähtee kohti Buffaloa, ja Niagaran putouksia, todellisessa revanssimielessä.

Korjattavana ei ole pelkästään viime kauden valtaisa pettymys, vaan myös Buffalosta on jäänyt kaupunkina hampaankoloon: Nuorten kisat järjestettiin samaisessa kaupungissa vuonna 2011 ja tuolloin Suomen osalta lentokelissä sujunut alkulohko vaihtui valtavaan pettymykseen puolivälierissä, kun Venäjä oli parempi jatkoerässä lukemin 3-4.

Äärimmäisen karvaaksi puolivälierätappion teki se, että Suomi johti ottelua vielä neljä minuuttia ennen päätössummeria 3-1.

Venäjä kiri kuitenkin rinnalle ja ohi, nykyisen Washington Capitals -tähden Evgeny Kuznetsovin toimiessa kirivoiton arkkitehtina; hän toi ensiksi maalillaan joukkueensa maalin päähän, syötti tasoitusosuman ja lopulta ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Suomi hävisi myös varsinaisen sijoitusottelunsa Sveitsille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, 2-3-numeroin, ja näin ollen Nuorten Leijonien sijoitukseksi jäi tuolloin kuudes sija.

Revanssihenkeä on siis ilmassa vähintäänkin tuplaten.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen otteluohjelmaan ja aikatauluihin pääset käsiksi TÄSTÄ LINKISTÄ.

Suomen kisajoukkueeseen pääset tutustumaan täältä ja nuorten MM-kisojen viralliset sivut löydät tämän linkin takaa.