VIDEO – U20 MM-kisat: Ruotsi tuhosi USA:n alivoimalla – iski kahdesti saman jäähyn aikana

Juniorkronorna kaatoi Yhdysvallat nuorten MM-kisojen välierissä ja eteni kolmen vuoden tauon jälkeen finaaliin.
Juniorkronorna kaatoi Yhdysvallat nuorten MM-kisojen välierissä ja eteni kolmen vuoden tauon jälkeen finaaliin.

U20 MM-kisat sai ensimmäisen finalistinsa, kun Ruotsin ja Yhdysvaltain välinen välieräottelu päättyi ensimmäisenä mainitun 4-2-voittoon.

Yhdysvallat hallitsi kahden ensimmäisen erän aikana lievästi ottelutapahtumia, vaikka se olikin neljästi alivoimalla Ruotsin kahta jäähyä vastaan.

Siitä huolimatta ensimmäisten 40 minuutin aikana ottelun ainoasta maalista vastasi Juniorkronorna, kun Elias Pettersson osui ylivoimalla aikaan 33:30.

Näistä lukemista siirryttiin siis päätöserään ja ajassa 46:17 ilmassa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun varsin virheetöntä jääkiekkoa pelannut Ruotsi siirtyi Lias Anderssonin osumalla kahden maalin karkumatkalle.

Itse asiassa tuosta hetkestä alkoikin Yhdysvaltain todellinen musta hetki. Joukkue pääsi kylläkin ylivoimalle vain 39 sekuntia Ruotsin toisen osuman jälkeen, mutta erikoistilanne ei mennyt jenkkien osalta aivan toivotulla tavalla – itse asiassa se oli kaukana siitä: ajassa 47:47 Oskar Steen osui alivoimalla ja kisaisäntien painajaisen ”kruunasi” 38 sekuntia myöhemmin Axel Jonsson Fjällby, joka osui niin ikään saman alivoiman aikana.

Kahteen minuuttiin ja kahdeksaan sekuntiin syntyneiden kolmen maalin jälkeen Yhdysvallat näytti seuraavien minuuttien aikana menettäneensä toivonsa, kunnes se kavensi ensiksi Kieffer Bellowsin ylivoimaosumalla aikaan 52:24 ja ajassa 56:59 se hiipi kahden maalin päähän huippukisat pelanneen Brady Tkachukin maalilla.

Lopulta maalit jäivät kuitenkin vain laihaksi lohduksi, sillä pari viime minuuttia 6 vs. 4 -ylivoimalla – ilman maalivahtia – pelannut Yhdysvallat ei onnistunut enää ohittamaan huippuottelun Ruotsin maalilla torjunutta Filip Gustavssonia.

Välieräotteluun mahtui myös varsin erikoiseen jäähyyn johtanut tilanne, jonka pääset katsomaan TÄMÄN LINKIN kautta.

Ottelun tarkemmat tilastot löydät TÄÄLTÄ.