U20 MM-kisat: Yhdysvallat upeaan kirivoittoon ulkoilmaottelussa – Kanadalle lisää rankkari-traumoja

Yhdysvallat kaatoi Kanadan jälleen
Yhdysvallat kaatoi Kanadan jälleen "rankkareilla", tällä kertaa ulkoilmaottelussa.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa U20 MM-kisat tarjosivat melkoisen jättiyllätyksen, kun Slovakia kaatoi Yhdysvallat, kiitos Samuel Bucekin uskomattoman loppuhetkien voittomaalin (katso video täältä).

Yhdysvalloille Buffalossa pelattu ulkoilmaottelu Kanadaa vastaan tarjosi siis mahdollisuuden kasvojenpesuun ja ylipäätään joukkue tarvitsi voiton.

Vuosi sitten rankkareilla MM-finaalin juuri Yhdysvalloille hävinnyt Kanada tuli kuitenkin otteluun aivan erilainen suunnitelma mielessään. Cale Makar vei nimittäin vaahteranlehtipaidat ylivoimalla 1-0-johtoon, kun pelikellossa oli 4:13 ja avauserän lopulla kapteeni Dillon Dube iski 2-0-lukemat niin ikään ylivoimalla.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis 2-0-lukemista ja seuraavaa maalia jouduttiinkin odottelemaan pitkään. Lopulta sellainen näki päivänvalonsa, kun Kieffer Bellows kavensi kahden miehen ylivoimalla.

Yhdysvallat sai yli 44 000 silmäparin edessä kuitenkin välittömästi kavennusosumansa jälkeen jääkylmän suihkun niskaansa, kun Boris Katchouk iski Kanadan jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Yhdysvallat ansaitsi voittonsa

Ottelutapahtumia hallinnut Yhdysvallat ei suostunut kuitenkaan luovuttamaan ja lopulta joukkueen yritys palkittiin. Ensiksi Scott Perunovich ohitti Carter Hartin aikaan 46:09 ja vain 34 sekuntia myöhemmin Brady Tkachuk toi joukkonsa tasoihin.

Oman erityismainintansa Yhdysvaltojen kiristä ansaitsee tehot 0+3 saalistanut Casey Mittelstadt.

Melkoisessa lumipyryssä ja pakkasessa pelattu ottelu venyi lopulta aina jatkoajan kautta voittolaukauskilpailuun.

Kun Kanadan ensimmäisenä laukojana toiminut Sam Steel epäonnistui ja Yhdysvaltain Bellows upotti kiekon sisään Hartin puikoista, aivan kuten vuosi sitten pelatun MM-finaalin ainoassa rankkariosumassa, alkoi kanadalaispelaajien kädet tutista pahemman kerran.

Tilannetta ei helpottanut millään muotoa se, että myös joukkueen toinen ampuja Robert Thomas epäonnistui Kanadan seuraavassa yrityksessä ja Tkachuk puolestaan onnistui.

Lopulta Kanada jäikin voittolaukauksilla täysin aseettomaksi, sillä se ei onnistunut neljällä laukauksella kertaakaan. Tämä oli omiaan lisäämään kanadalaisten traumoja, sillä myöskään MM-finaalissa joukkue ei onnistunut tekemään maaliakaan.

Ottelussa tehtiin monella tapaa historiaa, sillä kyseessä oli historian ensimmäinen junioreiden MM-ulkoilmaottelu ja samalla luonnollisesti myös kaikkien aikojen suurin yleisömäärä.

U20 MM-kisat ovat käynnissä aina loppiaiseen saakka – tarkemmat aikataulut ja otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ.

Ottelun tilastoihin pääset käsiksi tämän linkin kautta.