VIDEO – U20 MM-kisat: Slovakia shokeerasi USA:n, voittomaali aivan käsittämätön yksilösuoritus

Slovakian Samuel Bucek osoitti kirjaimellisesti, mitä tarkoittaa sana yksilötaito.
Slovakian Samuel Bucek osoitti kirjaimellisesti, mitä tarkoittaa sana yksilötaito.

Vuosi sitten U20 MM-kisat päättyivät Yhdysvaltain maailmanmestaruusjuhliin, mutta torstain ja perjantain välisenä yönä tuo voitto oli vain muisto menneestä, kun Slovakia shokeerasi kisaisännät.

Jo ottelun avauserä povasi Yhdysvalloille odotettua vaikeampaa iltapuhdetta, sillä avauskaksikymppisen jälkeen tilanne tulostaululla oli pyöreästi 0-0.

Toisessa erässä, tarkalleen ottaen ajassa 24:52, kisaisäntää shokeerattiin ensimmäisen kerran, kun Mestistä LeKissä pelaava Filip Krivosik vei Slovakian ottelussa johtoon.

Yhdysvaltain tasoitusmaali nähtiin hieman erän puolivälin jälkeen, NHL-legenda Keith Tkachukin pojan Brady Tkachukin toimesta, ja toiselle erätauolle lähdettiin siis lukemissa 1-1.

Lopulta ottelun päätöserä eteni aina viimeiselle viisiminuuttiselle, kunnes alkoi tapahtua. Ensiksi ajassa 55:15 Krivosik vei jo illan toisella maalillaan Slovakian johtoon. Tästä ehti kulua vain reippaat puolitoista minuuttia, kun Casey Mittelstadt toi jälleen Yhdysvallat rinnalle.

Kylmä suihku oli kuitenkin valmis, kun ajassa 57:52 Samuel Bucek nöyryytti koko Yhdysvaltain joukkuetta uskomattomalla yksilösuorituksellaan ja sinetöi samalla ylivoimaisesti kisojen suurimman yllätyksen.

Kahdesti Slovakialle osuneen Krivosikin ohella ottelun suurin tähti oli 43 laukausta torjunut Roman Durny. Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat vei ottelun laukaukset 45-25.

Samalla kisaisäntä laittoi A-lohkon, jossa myös Suomi pelaa, tilanteen varsin kimurantiksi: kahden ottelun jälkeen Kanada on karussa täydellä pistesaaliilla, mutta sekä Slovakia, Suomi että Yhdysvallat ovat kaikki tasapisteissä.

U20 MM-kisat ovat käynnissä aina loppiaiseen saakka – tarkemmat aikataulut ja otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ.

Ottelun tilastoihin pääset käsiksi tämän linkin kautta.