Huhut kiihtyvät – ”Useat joukkueet soitelleet Sebastian Aholle”

Sebastian Aho kiinnostaa erityisesti kolmea eri seuraa.
Sebastian Aho kiinnostaa erityisesti kolmea eri seuraa.

Huhut NHL:n vapailla markkinoilla kiihtyvät päivä päivältä. Nyt toimittaja kertoo, että useat joukkueet ovat olleet yhteydessä Sebastian Ahon kanssa.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on tällä hetkellä melkoisessa viennissä, kun NHL:n vapaat markkinat starttaavat 1. heinäkuuta. Ahon tulokassopimus umpeutui viime kauteen ja hänestä on tulossa kovaa vauhtia rajoitettu vapaa agentti.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ahon neuvotteluoikeudet pysyvät Hurricanesin hallussa, mutta siinä samalla myös muut joukkueet voivat tarjota suomalaiselle uutta sopimusta. Hurricanes voi kuitenkin vastata tähän jolloin tarjouksen tehnyt joukkue jää nuolemaan näppejään.

Nyt rajoitettujen pelaajien soittojakso on alkanut, eli seurat saavat ottaa yhteyttä pelaajiin ja heidän edustajiinsa. Hurricanesin ja Ahon neuvottelut eivät ole kulkeneet tähän mennessä täysin odotetunlaisesti ja viimeksi toissa päivänä mediassa liikkui huhu, että seura olisi tarjonnut suomalaiselle naurettavan pientä palkkaa.

Osittain varmasti tästä johtuen usea seura onkin ollut nyt Ahoon yhteydessä. Näin kertoo ainakin luotettava toimittaja Pierre LeBrun, joka tokaisi samalla Ahon haluavan jäädä Carolinaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Soittopäivä on alkanut räväkästi. Olen myös kuullut, että useat joukkueet ovat soittaneen Ahon edustajille. Luulen kuitenkin, että Ahon ainoa toive on jäädä Carolinaan, mutta se ei ole estänyt muita joukkueita tavoittelemasta häntä.

Samassa asiayhteydessä toimittaja Frank Seravalli kertoi lähteisiinsä nojaten, että Ahon pyyntihinta yhdestä kaudesta tulee olemaan 9,5 miljoonan dollarin luokkaa. Aiempiin väitteisiin poiketen Aho ei hae kahdeksan, vaan viiden vuoden sopimusta.

Aholla on myöskin varaa pyytää nykymarkkinoihin verratessa reipasta palkkaa. Hän pelasi viime kaudella 82 runkosarjaottelua, joissa hän iski 30 maalia ja yhteensä 83 tehopistettä. Monen eri tahon mielestä Aho oli viime kaudella Hurricanesin paras pelaaja, vaikka kyseessä on vasta 21-vuotias nuori mies.

Useat seurat kosiskelleet Sebastian Ahoa:

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.