VIDEO: Jussi Markkanen tunteikkaana juhlaottelun jälkeen – ”Alkoi tippa tulla silmään”

Jussi Markkanen herkistyi eilisen Jukurit-pelin jälkeen, joka oli hänen viimeinen runkosarjaottelunsa Liiga-tasolla.
Jussi Markkanen herkistyi eilisen Jukurit-pelin jälkeen, joka oli hänen viimeinen runkosarjaottelunsa Liiga-tasolla.

42-vuotias veteraanivahti Jussi Markkanen pelasi eilen uransa viimeisen Liigan runkosarjaottelun. Mies oli kamppailun jälkeen tunteikkaana.

Veteraanivahti Jussi Markkasta voi huolella kutsua todelliseksi SaiPa-legendaksi. Hän siirtyi organisaation palvelukseen jo kaudella 1991-92, jolloin hän pelasi ainostaan A-junioreiden I-divisioonassa.

Ura on pitänyt sisällään 13 kautta keltamustien riveissä, joista neljä viimeisintä on tullut nyt putkeen. Markkanen lähti kiertämään maailmaa kauden 2000-01 päätteeksi, jolloin tutuksi tulivat NHL, AHL, Venäjä, KHL, Helsingin Jokerit sekä Sveitsin NLA.

42-vuotias legenda palasi takaisin SaiPaan kaudeksi 2013-14. Tällä kaudella mies on edustanut seuraa yhdeksän ottelun ajan tilastoin 86,5/3.63.

Eilen vihdoin nähtiin hetki, kun Markkanen pelasi viimeisen runkosarjaottelunsa SaiPan riveissä, kun lappeenrantalaisryhmä kohtasi Mikkelin Jukurit. Mikkeliläiset vei kamppailun kuitenkin nimiinsä lukemin 2-1.

Markkasta tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä kyseessä oli todellinen juhlakamppailu. Hän antoikin taiston jälkeen todella tunteikkaan haastattelun.

– Oli todella erityinen (peli) ja oli vaikeaa valmistautua. Tai sanotaan näin, että oli helppo valmistautua, koska tiesin, että edessä on spesiaali-ilta, Markkanen veisteli selvästi tunteellisessa hetkessä.

– Oli vaikea kontrolloida tunteita, mutta ihan hyvin se sitten meni, kun sai vain pelata. Tuossa lopussa, viimeisen kymmenen minuutin aikana, alkoi tippa tulla silmään, mutta se on tietysti sen merkki, että on tehnyt jotain, mistä itse kovasti välittää.

Voit katsoa Markkasen haastattelun kokonaisuudessaan alta. Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös: