Turussa nähtiin jättimäinen yllätys – Valko-Venäjä kaatoi Leijonat

U20 MM-kisat starttaavat jälleen Tapaninpäivänä.
U20 MM-kisat starttaavat jälleen Tapaninpäivänä.

Leijonat kohtasi illan harjoitusottelussa Valko-Venäjän. Kotifanien harmiksi Valko-Venäjä vei kamppailun nimiinsä jatkoajan jälkeen.

Suomi valmistautuu parhaillaan kevään MM-kisoihin. Yksi ensimmäisiä etappeja nykyisellä leiriryhmällä oli ottelu Valko-Venäjää vastaan. Kamppailu pelattiin Turussa, TUTO:n kotihallina toimivassa Marli Areenassa.

Leijonat ei kuitenkaan selvinnyt ottelusta helpolla. Suomen ryhmässä oli toki monia sellaisia pelaajia, joille MM-paikka tulee hyvin todennäköiseksi jäämään haaveeksi, kun taasen Valko-Venäjällä oli mukana useita KHL-pelaajia.

Valko-Venäjä aloittikin ottelun komeasti, sillä Alexander Pavlovich vei vieraat 1-0-johtoon, kun ensimmäistä erää oli kulunut noin puolet. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut hevillä, sillä kun toinen erä alkoi, tasoitti Santeri Lukka ottelun lukemiksi 1-1. Erää oli pelattu tässä vaiheessa vain muutama minuutti.

ÄLÄ UNOHDA:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

Leijonalauma jatkoi vahvoja otteitaan myös tämän jälkeen. Vihdoin, ajassa 08:42, Eemeli Suomi vei isännät 2-1-johtoon. Kauaa ei kuitenkaan Leijonien juhlat kestäneet, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin Valko-Venäjä punkesi itsensä takaisin tasatilanteeseen.

Kamppailun varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan enempää osumia nähty, joten ottelussa edettiin jatkoajalle saakka. Valko-Venäjä pelasi jo alunperin komeaa kiekkoa, mutta tämä konkretisoitui lopulta varsinaisen peliajan jälkeen; se nimittäin voitti ottelun 19-vuotiaan Yegor Sharangovichin maalilla.

Suosittelemme myös:
KUVA: Patrik Laineen muodonmuutos – pojasta kasvoi mies alle kahdessa vuodessa