Valko-Venäjällä ei koronasta hätkähdetä – kiekkokausi läpi vaikka vodkan ja saunan voimalla

Valko-Venäjällä ammatikseen pelaava Joonas Hurri kertoi Ylen haastattelussa, että maassa vähät välitetään koronaviruspandemiasta.

Jääkiekkosarjat ovat ympäri maailman tällä hetkellä keskeytettynä tai peruttu kokonaan tämän kauden osalta. Yksi maa tekee kuitenkin poikkeuksen sääntöön. Valko-Venäjän pääsarjaa pelataan edelleen normaalisti.

Neman Grodnon suomalaispuolustaja Joonas Hurri oli Ylen haastateltavana tällä viikolla. Finaalipaikasta joukkueensa kanssa kiivaasti taisteleva Hurri kertoi, ettei pandemia näy Valko-Venäjän kansalaisten käyttäytymisestä vielä käytännössä mitenkään.

”Ihan muutamat ihmiset ovat huomioineet tilanteen käsidesillä. Omassa joukkueessa siihen on kiinnitetty huomiota enemmän, mutta yllättävän vähän koronavirustilanne on näkynyt katukuvassa verrattuna siihen, mitä olen lukenut Euroopasta ja Suomesta”, Hurri kertoi.

Omaa kieltään väliinpitämättömyydestä kertoo Hurrin kommentti siitä, mitä hän oli kuullut maan presidentti Aleksandr Lukashenkon tokaisseen.

”llmeisesti presidenttikin oli jossain kommentoinut ja naureskellut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä tai parantua siitä.”

Hurrin joukkuekavereina Neman Grodnossa pelaavat suomalaisista Timo Hiltunen, Valtteri Hietanen ja Sami Jekunen. Nelikolla huolia riittää siinä, että matkustuskieltojen tiukentuessa päivä päivältä, voi pääsy kauden jälkeen kotimaahan olla työn ja tuskan takana.


KATSO MYÖS: Videotaikuri näytti jälleen taitonsa – upea neliminuuttinen Liigakaudesta