Valmentajien haasto-oikeus voimassa Liigassa myös ensi kaudella

Lätkä-kisa Liigan avauskierrokselle.
Lätkä-kisa Liigan avauskierrokselle.

Liigan pudotuspeleissä voimaan tullut valmentajien haastomahdollisuus on käytössä myös ensi kaudella. Tämän lisäksi maalialuetta pienennetään.

NHL:ssä ja KHL:ssä jo aikaisemmin voimassa ollut valmentajien haasto-oikeus otettiin mukaan viime kaudella Liigan pudotuspeleihin. Kokemukset säännöstä olivatkin positiivisia, joten muutos on voimassa heti ensi kauden alusta lähtien.

– Saimme hyviä kokemuksia haastotilanteista kevään playoffs-peleissä. Haluamme edelleen selkeyttää epäselvien tilanteiden tulkintamahdollisuuksia ja lisätä aktiivisuutta maalineduspelaamisessa, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä sanoo tiedotteessa.

Toinen ensi kaudeksi tuleva uudistus koskee maalialuetta, jota pienennetään tulevaksi kaudeksi. Tämän toivotaan helpottavan myös tuomarien työskentelyä.

– Maalille päästään uudistuksen myötä entistä paremmin maalien sivustoilta. Tämän pitäisi myös helpottaa ja selkeyttää tuomarien työtä ja antaa mahdollisuuksia keskittyä näkemään maalinedustilanteet paremmin kokonaisuutena, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kiteyttää.

– Maalitilanteissa sääntötulkinta on hyvin mustavalkoinen, joten myös maalivahtien on oltava tarkkana tiivistyneen maalialueen kanssa. Säännöt suojaavat maalivahtia maalialueella, mutta sen ulkopuolella tahattomien kontaktien mahdollisuus on olemassa, Rönn tarkentaa Liigan tiedotteessa.

Lähde: Liigan tiedote