Valtaavatko NHL-tähdet ensi vuonna Suomen? Myös eksoottinen Kiina mukana kaavailuissa

Suomessa nähtiin NHL-kiekkoa kolmena vuotena putkeen (2009-2011).
Suomessa nähtiin NHL-kiekkoa kolmena vuotena putkeen (2009-2011).

NHL valtasi kuluvalla kaudella Ruotsin, ja Tukholman, kun Ottawa Senators ja Colorado Avalanche ottivat toisistaan tuplaten mittaa Globenissa.

Pohjoisamerikkalaisen huippulätkän saapuminen Ruotsiin, osittain ruotsalaisvetoisin joukkuein, oli jättimenestys ja liiga haluaa jatkaa valitsemallaan tiellä. Niinpä TSN:n toimittaja Darren Dreger tietääkin kertoa, että NHL:n kaavailee pelaavansa myös ensi vuonna ulkomailla.

Dregerin mukaan vaihtoehtoja on tarkalleen ottaen viisi: Kiina, Suomi, Ruotsi, Saksa ja Sveitsi.

Tiettävästi otteluita pelattaisiin kolmessa maassa, sillä Dreger kertoo, että todennäköinen ulkomailla pelaavien seurojen määrä on kuusi. Toisin sanoen pelipaikkoja olisi mitä luultavimmin kolme.

Dreger näkeekin, että mikäli meneillään olevat neuvottelut sujuvat hyvin, päätöksiä voitaneen odottaa heti vuoden 2018 alkajaisiksi – siis mahdollisesti jo tammikuun loppuun mennessä.

Suomen mahdollisuuksien pitäisi olla hyvät, sillä edellä listatuista vaihtoehdoista Ruotsi lienee muita perässä juuri siksi, että siellä pelattiin jo kuluvan kauden aikana.

Kiina puolestaan lienee kenties se varmin vaihtoehto, sillä NHL on aivan viime vuosina alkanut levittäytyä myös Aasian markkinoille. Useammat seurat ovatkin käyneet kampanjoimassa Aasiassa kesätaukojen aikana ja puolestaan menneenä syksynä Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks pelasivat Japanissa kaksi harjoitusottelua.

Itse asiassa NHL-pelaajien uskotaan olevan jälleen mukana vuoden 2022 talviolympialaisissa, koska ne järjestetään Pekingissä, joten tämäkin puoltaa vahvasti Kiinan valintaa yhdeksi määränpääksi.

Viimeksi Suomessa on päästy nauttimaan maailman kovimmasta jääkiekkoliigasta syksyllä 2011, kun Anaheim Ducks ja Buffalo Sabres kohtasivat toisensa Helsingissä.

Mitkä seurat haluaisit nähdä Suomessa? Tämän linkin takaa löydät suomalaispelaajien pistepörssin ja pääset helposti miettimään mieleisimpiä vaihtoehtoja.

Mikäli olet halukas lukemaan lisää NHL-tuotantoamme, onnistuu se täältä.