Vau! Mikko Lehtonen valittiin taas KHL:n kuukauden puolustajaksi

Mikko Lehtonen puolusti Sam Reinhartia vastaan viime kevään MM-finaalissa. (Kuva: Getty Images)

Mikko Lehtonen on valittu KHL:n joulukuun parhaaksi puolustajaksi. Jokereita edustava Lehtonen sai saman kunnian myös marraskuussa.

25-vuotias Lehtonen oli joulukuussa kovassa lennossa: yhdeksässä ottelussa syntyi upeat kymmenen tehopistettä (3+7) ja plus/miinustilastoon jäi komea +10. Jääaikaa Jokereiden ykköspakki sai joulukuussa keskimäärin 23.37 per ottelu.

Koko kauden osaltakin Lehtosen tilastot ovat kovat. 40 pelatun ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 11+18, joilla irtoaa KHL:n puolustajien pistepörsissä jaettu kakkospaikka kohupuolustaja Vyacheslav Voynovin kanssa. Kaksikon edellä on vain Dynamo Moskovan suomalaiskonkari Juuso Hietanen, joka on kerännyt tehot 12+18.

Aiemmin urallaan muun muassa TPS:n, KooKoon, Tapparan, TUTOn ja HV71:n riveissä pelannut Lehtonen pääsi viime keväänä juhlimaan Suomen voittamaa sensaatiomaista maailmanmestaruutta. Kevään MM-karkeloissa seitsemän pistettä tehneen ”Bobin” palkintokaapista löytyy myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus vuodelta 2014.

Suomen paidassa Pyeongchangin olympialaisissa talvella 2018 luutinut Lehtonen sai joulukuussa todellisen kunniatehtävän, kun hän sai monien muiden viime kevään kultaleijonien tapaan kutsun Linnan juhliin.

Mikko Lehtonen valittiin toistamiseen KHL:n kuukauden puolustajaksi

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – –

KATSO MYÖS: Charlie Lindgren ryösti varman maalin Sebastian Aholta – katso video!