Kaikkien aikojen esitys – Växjö Lakers dominoivaan mestaruuteen

Växjö Lakers voitti Ruotsin kenties kaikkien aikojen mestaruuden.
Växjö Lakers voitti Ruotsin kenties kaikkien aikojen mestaruuden.

Växjö Lakers on vienyt nimiinsä SHL:n tämä kauden mestaruuden. Kannu nousi ilmaan tyrmistävän esityksen jälkeen, kun se kukisti Skellefteån 4-0.

Växjö Lakersille ei löytynyt tällä kaudella haastajaa, mitä tulee SHL-peleihin. CHL:n finaaleissa Växjö hävisi JYP:lle, mutta SHL:ssä tilanne oli toinen.

Ensinnäkin Växjö marssi runkosarjassa vakuuttavaan voittoon, minkä lisäksi sen esitykset pudotuspeleissä olivat lähes dominoivia. Etenkin finaalisarja Skellefteåta vastaan jää historiankirjoihin kenties kaikkien aikojen mestaruutena, sillä Växjö vei sen nimiinsä 4-0.

Kyseessä on finaalisarjalle harvinainen tapahtuma, mutta ei suinkaan ainulaatuinen. Sen sijaan Växjön maalisuhde finaaleissa oli SHL:n kaikkien aikojen kovin, sillä joukkue teki neljässä pelaamassaan kamppailussa 20 maalia ja päästi omiin vain yhden.

Ensimmäisen kamppailun se vei nimiinsä 7-0, toisen 4-1, kolmannen 4-0 ja nyt juuri päättyneen neljännen ottelun 5-0.

Växjö nousi ensimmäistä kertaa SHL:ään kaudeksi 2011-12 ja jo keväällä 2014 se pelasi liigan semifinaaleissa, jolloin se hävisi Färjestadille otteluvoitoin 4-2. Vuotta myöhemmin Växjö voitti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden, kun se kaatoi juuri Skellefteån 4-2. Växjö eteni semifinaaleihin myös viime kaudella, mutta tuolloin Skellefteå oli parempi otteluvoitoin 4-3.

Nyt voitettu tyrmäävän kova mestaruus oli siis Växjön seurahistorian toinen.

Suosittelemme myös:
Pikkuleijonat nousi komeasti voittoon – Suomi nujersi kisaisäntä Venäjän!