Video: Växjölle SHL:n mestaruus – ratkaisupelissä nähtiin raju avojään pommi

Ilari Melartin, Miika Koiviston ja Juuso Vainion edustamalle Växjölle ojennettiin SHL:n mestaruuspytty maanantai-iltana.


Miksi betsata Coolbetilla?


Växjö Lakers juhlii SHL:n mestaruutta kaudella 2020–2021. Mestaruus varmistui myöhään maanantai-iltana, kun Växjö kukisti neljännen ja ratkaisevan kerran Röglen. Maanantain ottelu päättyi Växjön nimiin lukemin 6–2 ja koko sarja voitoin 4–1.

Växjötä edusti tällä kaudella kolme suomalaista puolustajaa: Ilari Melart, Miika Koivisto ja Juuso Vainio. Melart ja Koivisto luutivat Växjön puolustuksessa ratkaisuotteluissa, mutta Vainion tilille kertyi vain yksi pudotuspeliottelu. Vainio pelasi kuitenkin runkosarjassa 44 ottelua. Kaikille kolmelle pelaajalle mestaruus oli länsinaapurin pääsarjassa ensimmäinen.

Tappion kokeneen Röglen riveissä pelasi vain yksi suomalainen, Olli Palola. 33-vuotias hyökkääjä teki viimeisessä ottelussa Röglen molemmat maalit.

Ratkaisuottelu oli tasainen aina päätöserään asti, kunnes Växjö iski ison vaihteen silmään. Kotijoukkue latoi päätöserässä peräti viisi maalia.

Ottelun toisessa erässä nähtiin myös tunteita kuohuttanut tilanne, kun Röglen norjalaispuolustaja Erlend Lesund taklasi rajulla avojään pommilla Ludvig Nilssonia. Lesundille tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Växjö hyödynsi saamansa ylivoiman ja tasoitti ottelun.

Växjölle tästä niitistä ylivoima – ja tasoitusmaali

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Lukko napsi toisen kiinnityksen Kanada-maljaa – sarja katkolla tiistaina Turussa