Vegas Golden Knights hakee nimi- ja logokiistaan ratkaisua, uusi haaste tulossa?

Vegas Golden Knights kamppailee tällä hetkellä nimensä, logonsa ja värimaailmansa käyttöoikeuksista.
Vegas Golden Knights kamppailee tällä hetkellä nimensä, logonsa ja värimaailmansa käyttöoikeuksista. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights vastaanotti aiemmin tässä kuussa haasteen oikeuteen Yhdysvaltain armeijalta. Haaste johtui nevadalaisseuran nimestä sekä logosta.

Laitataklaus.com kertoi tammikuun 12. päivänä Vegas Golden Knightsin saamasta haasteesta: Yhdysvaltain armeija päätti haastaa NHL:n tulokasseuran oikeuteen nimen, logon sekä värimaailman käytöstä (lue lisää täältä).

Haaste perustuu siihen, että Yhdysvaltain armeijan laskuvarjojoukko tunnetaan samalla nimellä ja myös sen logossa on ”Kultainen ritari”, joka tosin on melkoisen eri näköinen.

  • Mikäli haluat vertailla näitä kahta logoa keskenään, voit tehdä sen TÄÄLLÄ.

Armeijan päätös haastaa Golden Knights oikeuteen ei tullut millään muotoa yllätyksenä, sillä aihe oli pinnalla jo hyvissä ajoin ennen sitä hetkeä, kun nevadalaisseura julkaisi nimensä, logonsa ja ylipäätään ulkoisen habituksensa.

Pahinta NHL:n ja Golden Knightsin kannalta onkin se, että Yhdysvaltain armeijan mahdollisuuksia voittaa oikeustaistelu, pidetään yleisesti ottaen vähintään kohtalaisina.

Vastaavankaltaisesta tilanteesta on nimittäin olemassa ennakkotapaus, sillä vuonna 1995 NFL-seura Jacksonville Jaguars joutui vaihtamaan logoaan, kun autovalmistaja Jaguar Motor Company päätti haastaa seuran oikeuteen.

Kaiken edellä olevan perusteella ei olekaan mikään ihme, että Golden Knights haluaa sovitella asian oikeuden ulkopuolella; useat pohjoisamerikkalaislähteet kertovat osapuolten istuvan samassa neuvottelupöydässä.

Sinällään tilanne on koominen, sillä kyse ei ole mistään suojatusta tavaramerkistä, sillä Yhdysvaltain armeija ei ole koskaan rekisteröinyt nimeä, logoa ja värimaailmaa nimiinsä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Armeija kuitenkin kokee, että kyseisen nimen, logon sekä kultamustan että valkokeltaisen värimaailman ”pitkäaikainen, laajalle levinnyt ja jatkuva käyttö” on on antanut armeijalle yksinoikeuden näihin elementteihin.

Samalla haasteessa tarkennettiin Golden Knights -nimen tahriintuvan vegasilaisseuran käytössä, koska sen uskotaan yhdistävän Yhdysvaltain armeijan ikään kuin vegasilaisseuran sponsoriksi, ja siksi se päätti ryhtyä toimiin asian tiimoilta.

Vegas Golden Knights saattaa joutua istumaan myös toiseen neuvottelupöytään asian tiimoilta, sillä New Yorkissa sijaitseva Saint Rosen collegen maskotti on ”Golden Knight”. Tällä hetkellä koulun johtoporras pohtii toimiaan.

Suosittelemme myös:
Jaromir Jagr tositoimissa jo lauantaina – vastassa 46-vuotias Petr Nedved!