Vegas Golden Knightsin logo tai jopa nimi vaihtoon? USA:n armeija haastoi oikeuteen

Vegasin upea kotivire on kääntynyt viime aikoina laskusuhdanteeseen, joskaan seuralla ei ole pudotuspelien suhteen vielä mitään hätää.
Vegasin upea kotivire on kääntynyt viime aikoina laskusuhdanteeseen, joskaan seuralla ei ole pudotuspelien suhteen vielä mitään hätää. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knightsin meno seuran historian ensimmäisellä kaudella on ollut kaukalon puolella silmiä hivelevää katseltavaa.

Nevadalaisseuran ympärille asetettiin ennen kauden alkua pelkkiä synkkiä pilviä. Joukkue ennakoitiin lähes poikkeuksetta jokaisen toimesta NHL:n häntäpäähän ja myös ylipäätään koko seuran menestyminen Vegasin kaltaisessa kaupungissa kyseenalaistettiin.

Huoli oli kuitenkin täysin turhaa, sillä Vegas Golden Knights johtaa tällä hetkellä koko Läntistä konferenssia. Seura onkin etenemässä vankasti kohti pudotuspelejä ja samaan aikaan katsomossa on riittänyt menoa ja meininkiä.

Vaan tällä hetkellä ilmassa on myös huolenaiheita. Yhdysvaltain armeija on nimittäin haastanut Golden Knightsin omistavan Bill Foleyn taustafirman oikeuteen Golden Knights -nimen, logon ja värimaailman käytöstä. Haaste perustuu siihen, että maan armeijan laskuvarjojoukko tunnetaan samaisella nimellä.

Haaste ei tullut yllätyksenä, sillä Yhdysvaltain armeija varoitteli Golden Knightsia tästä jo ennen seuran logon ja nimen julkistamistilaisuutta.

Ylipäätään osapuolet olivat ”tukkanuottasilla” jo aiemmin, kun alun perin vegasilaisseuran oli määrä kantaa nimeä Black Knights, joka on myös Yhdysvaltain armeijan urheilujoukkueen nimi.

Olemassa ennakkotapaus – armeijalla hyvät mahdollisuudet voittaa

Sportlogos.net-sivuston Chris Creamer on selvittänyt Golden Knightsin saaman haasteen vakavuutta asiaan erikoistuneelta asianajajalta ja kyseinen asianajaja oli sanonut, että mistään turhanpäiväisestä haasteesta tässä ei ole kyse.

Creamerin haastattelema asianajaja pitää siis Yhdysvaltain armeijan mahdollisuuksia voittoon hyvinä – vähintäänkin yhtä hyvinä kuin vuonna 1995, jolloin NFL-seura Jacksonville Jaguars haastettiin oikeuteen Jaguar Motor Companyn toimesta ja seura joutui lopulta muuttaa logoaan.

NBC Sportsin mukaan haasteessa on käytetty hyväksi Golden Knightsin GM:nä toimivan George McPheen kommentteja TSN:n radiokanavalle.

– Meistä piti tulla Black Knights, mutta liigassa on jo Blackhawks… Toinen West Pointissa (USA:n armeija) käytettävä nimi on Golden Knights.

Golden Knights antoi aiheeseen liittyen oman lausuntonsa torstaina paikallista aikaa. Tiedote kuului tiivistettynä seuraavasti:

Me kiistämme voimakkaasti armeijan syytökset, joiden mukaan Army Golden Knightsin ja Vegas Golden Knightsin sekaaminen keskenään olisi todennäköistä. Nämä kaksi itsenäistä kokonaisuutta ovat olleet yhtäaikaisesti olemassa jo yli vuoden ajan ilman minkäänlaisia ongelmia.

Emme ole kuulleet kertaakaan, että joku otteluumme tullut henkilö olisi luullut näkevänsä armeijan laskuvarjojoukot jääkiekko-ottelun sijaan.

Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa julkisesti, vaan tulemme vastaamaan aiheeseen juridisissa yhteyksissä.

Mikäli haluat päästä katsomaan, millaista meno oli Golden Knightsin julkaisubileissä, voit tehdä sen TÄÄLTÄ.

Lisää mielenkiintoisia uutisia NHL-maailmasta pääset lukemaan TÄMÄN LINKIN kautta.