IS: Vehviläinen isänsä menetyksestä – ”Sieltä jostain pilven reunalta katselee ylpeänä”

Veini Vehviläinen menetti isänsä yllättäen Liigan pudotuspelien kynnyksellä.
Veini Vehviläinen menetti isänsä yllättäen Liigan pudotuspelien kynnyksellä. Kuva: Getty Images

Oulun Kärpät voiton päähän mestaruudesta torjunut Veini Vehviläinen on ollut monellakin tapaa yksi tämän pudotuspelikevään tarinoista.

Veini Vehviläisen ei pitäisi tällä hetkellä olla Kärppien viimeinen lukko ja kantava voima, mikäli asiat olisivat menneet alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Nuoren JYP-kasvatin saapuessa Ouluun hänen tiellään nimittäin seisoi Jussi Rynnäs, joka oli Kärppien ykkösvahti.

Jo runkosarjan aikana Vehviläinen kuitenkin osoitti, mikä hän on miehiään, ja hän nousi aidosti haastamaan Rynnäksen taistelussa ykkösvahdin tontista. Lopulta roolit vaihtuivat, kun Rynnäs aloitti pudotuspelikevään vaisulla ottelulla Porin Ässiä vastaan ja Vehviläinen käytti sen jälkeen saamansa mahdollisuuden.

21-vuotias Vehviläinen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa saaneensa viime kesänä fysiikkansa vaaditulle tasolle, löytäneensä urheilijan arjen oikein tosissaan ja sitä kautta saaneensa melkoisen määrän itseluottamusta.

Kaikki nämä edellä mainitut asiat ovat siis vaikuttaneet, mutta se viimeinen sinetti – se oli valtaisa tragedia, jonka nuori maalivahti joutui kokea pudotuspelien alla, kun hän menetti isänsä yllättäen sairaskohtauksen seurauksena.

– Isän menetys on ottanut koville. Koen kuitenkin, että jollain tavalla olen saanut myös uutta voimaa surusta, Vehviläinen kertoo IS:n haastattelussa.

– Jotenkin alitajuisesti olen varmasti halunnut pelata rakkaan isäni muistolle. Isä oli kuitenkin se, joka minut aikanaan sai kiinnostumaan jääkiekosta ja yleensäkin urheilusta.

Veini Vehviläinen haluaa tehdä isänsä ylpeäksi

Veini Vehviläinen kertoo, että jokainen lapsi haluaa tehdä isänsä ylpeäksi ja hän näkeekin nyt onnistuneensa tässä tehtävässä. Ja vaikka isä ei olekaan enää täällä, uskoo nuori jyväskyläläinen isän olevan tavalla tai toisella läsnä.

– Jokainen poika varmasti toivoo, että oma isä tuntisi ylpeyttä. Minulla on tunne, että sieltä jostain pilven reunalta isäni katselee ylpeänä pelejäni. Se tunne on ollut vapauttava.

Täydellinen kruunu tälle huikealle ja osittain traagiselle tarinalle olisi luonnollisesti Suomen mestaruuden voittaminen ja sen Vehviläinen omistaisi satavarmasti isänsä muistolle. Tässä kohtaa siihen unelmaan on matkaa yhden voiton verran, sillä Kärpät johtaa finaalisarjaa Tapparaa vastaan voitoin 3-1 ja oululaisjoukkue pääsee hakemaan katkaisua sarjalle tänään Oulussa.

Mikäli Kärpät finaalisarjan nimiinsä vie, tässä vaiheessa 15 tämän kevään pudotuspeliottelua huikein torjuntatilastoin 93,50/1.50 pelannut Vehviläinen on eittämättä yksi suosikeista Liigan pudotuspelien MVP:ksi.

Suosittelemme myös:
Shaun Heshka ei saanut pelikieltoa – Tappara menetti 5 000 euroa