Venäjä ja Kanada tarjoilivat uskomattoman trillerin – ensimmäiset välieräjoukkueet selvillä

Kanada-Sveitsi | Laitataklaus.com

MM-kisojen ensimmäiset välieräjoukkueet ovat nyt selvillä, sillä sekä Venäjä ja Kanada että Yhdysvallat ja Tshekki ovat saaneet puolivälieränsä taputeltua.

Ennen ensimmäisiä puolivälieräotteluita oli jo selvillä, että Suomi tulee kohtaamaan mahdollisissa välierissä joko Venäjän tai Kanadan. Toki tämä riippuu myös siitä, onnistuuko Leijonat kaatamaan omassa puolivälieräkamppailussaan Sveitsin. Nyt ainakin puolet on selvillä, sillä Suomi tulee saamaan vastaansa Kanadan.

Tämä selvisi Venäjän ja Kanadan välisessä superottelussa, joka päättyi Kanadan jatkoaikavoittoon 5-4.

Kanada aloitti ottelun loisteliaasti, sillä puolustaja Colton Parayko vei kanukit johtoon alle viiden minuutin pelin jälkeen. Venäjä oli tämän jälkeen nälkäisellä pelipäällä ja se oli kertaalleen todella lähellä tasoitusta. Jääkiekko ja urheilu ylipäätään ei kuitenkaan aina ole reilua, sillä Kanada siirtyi toisen erän puolivälissä 2-0-johtoon Ryan Nugent-Hopkinsin maalilla.

MUISTA MYÖS:
Unibet tarjoaa 10€ ilmaisvedon Leijonien jokaiselle pelipäivälle!

Venäjä jatkoi kuitenkin taistelua ja jo ajassa 37:32 itänaapurimme tasoitti kamppailun. Venäjän kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat Ilya Mikheyev sekä Alexander Barabanov. Lukemista 2-2 lähdettiin myös ottelun toiselle erätauolle.

Kanada nousi kuitenkin kolmannen erän alussa Venäjän ohi, sillä Kyle Turris vei vaahteranlehtipaidat kahden maalin karkumatkalle. Tämä ei Venäjää lannistanut, sillä se tasoitti kamppailun jälleen, tällä kertaa vain noin puolentoista minuuttia Kanadan edellisestä.

Uskomaton trilleri näytti ratkeavan Kanadan Pierre-Luc Dubois’n maaliin, sillä se syntyi vain seitsemän ja puoli minuuttia ennen kamppailun päättymistä. Mutta mitä vielä; vain kaksi minuuttia vaahteranlehtipaitojen johtomaalista Venäjä onnistui jälleen tasoittamaan ottelun lukemiksi 4-4.

Jo valmiiksi täydellinen ottelu sai lopulta täydellisen päätöksen, sillä kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa enää varsinaisella peliajalla. Näin ollen kamppailussa siirryttiin 10 minuutin jatkoaikaan.

Kun jatkoaikaa oli pelattu 3:35, otti Venäjän Kirill Kaprizov rangaistuksen huitomisesta. Kanada kiitti ja kumarsi, kun Ryan O’Reilly iski mahtavan kamppailun ratkaisun ylivoimalla Connor McDavidin syötöstä. McDavid oli muutoinkin valtavassa roolissa, sillä hän keräsi tililleen kolme syöttöpistettä.

USA taisteli itsensä välieriin

Loistavan alkulohkon pelannut Yhdysvallat kohtasi omassa puolivälieräottelunsa Tshekin, jonka riveissä kiekkoilevat muun muassa NHL-tähdet David Krejci sekä David Pastrnak. Kaksikko oli lopulta kuitenkin laiha lohtu USA:ta vastaan, sillä jenkit onnistui nappaamaan kamppailusta voiton lukemin 3-2. Pastrnak saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen, kun taas Krejci jäi ilman tehopisteitä.

Yhdysvaltojen maaleista vastasivat kahdesti Patrick Kane sekä kertaalleen Cam Atkinson. Tshekki taisteli loppuun saakka, mutta joukkueelta maalinteossa onnistuivat vain Michal Repik ja Martin Necas, eikä tämä riittänyt voittoon.

Vielä toisessa erässä ottelu näytti lupaavalle myös Tshekin kannalta, sillä se onnistui tasoittamaan kamppailun 2-2:een, vaikka Yhdysvallat oli karannut jo kahden maalin karkumatkalle.

Yhdysvallat tulee kohtaamaan omassa välieräottelussaan joko Ruotsin tai Latvian.

Suosittelemme myös:
Suomen ketjut puolivälierään – kaatuuko Sveitsi näillä?