Suurmaat pesivät kasvonsa – Venäjän olympiaurheilijat murjoi Slovenian maanrakoon

Venäjän olympiaurheilijat murjoi aamun kamppailussa Slovenian. Yhdysvallat kaatoi sen sijaan Slovakian.
Venäjän olympiaurheilijat murjoi aamun kamppailussa Slovenian. Yhdysvallat kaatoi sen sijaan Slovakian. Kuva: Getty Images

Yhdysvallat ja Venäjän olympiaurheilijat kärsivät avausotteluissaan yllätystappiot, joten joukkueilla oli tänä aamuna kasvojenpesun paikka. 

Yhdysvallat hävisi oman avausottelunsa Sloveniaa vastaan muuta päivä sitten, kun joukkue kaatui lukemin 3-2. Kyseessä oli häpeällinen esitys, eikä tekosyille ollut sijaa.

Nyt, kun Slovakia kohtasi tämän aamun ottelussa Slovakian, oli sillä edessään kasvojenpesu, jonka se käytti myös hyödykseen. Jenkit nimittäin marssi kamppailusta ulos 2-1-voitto takataskussaan. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä Yhdysvallat teki voittomaalinsa vasta kolmannen erän alussa.

USA:n molemmista maaleista vastasi 21-vuotias yliopistokiekkoilija Ryan Donato. Harvardin yliopistoa käyvä sentteri on ollut myös NCAA-otteluissa hyvässä vireessä, sillä hän on tehnyt 21 maalia 23 otteluun.

Venäjän olympiaurheilijat murskasi Slovenian

Jos Yhdysvaltojen ja Slovakian välinen vääntö oli tiukkaakin tiukempi, ei samaa voida sanoa Venäjän olympiaurheilijoiden ja Slovenian välisestä ottelusta. Rakas itänaapurimme vei kamppailun nimittäin nimiinsä hurjin lukemin, 8-2.

Venäläisten kovimmat tehomiehet ottelussa olivat Kirill Kaprizov (3+0), Ilya Kovalchuk (2+1), Pavel Datsyuk (0+2), Nikita Gusev (0+3), Sergei Andronov (0+2) sekä Bogdan Kiselevich (0+2).

Venäjän olympiaurheilijoiden kovin ylivoima tuli esiin ottelun toisessa erässä, jonka se vei nimiinsä lukemin 4-1. Slovenian maalit syntyivät entisen NHL-pelurin, Jan Mursakin, ja Ziga Pancen lavoista.

Olympialaisten otteluohjelmaan pääset käsiksi TÄSTÄ ja TÄSTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Antti Raannalta maaginen torjunta – ryösti satavarman maalin!