Itänaapurissa ollaan aikataulussa – Venäjän olympiaurheilijat vakuuttavasti finaaliin

Venäjän olympiaurheilijat marssi vakuuttavasti olympialaisten finaaliin.
Venäjän olympiaurheilijat marssi vakuuttavasti olympialaisten finaaliin. Kuva: Getty Images

Loistavat olympialaiset pelannut Tshekki jäi lopulta Venäjän olympiaurheilijoiden jalkoihin, kun slaavit kaatui välierässä lukemin 3-0.

Tshekki pelasi alusta alkaen hyvän olympiaturnauksen. Sen jalkoihin jäi muun muassa Kanada, joka kaatui alkusarjan ottelussa. Puolivälierissä Tshekki lähetti sen sijaan Yhdysvallat lomille.

Välierissä joukkue sai vastaansa valtavana ennakkosuosikkina olympiaturnaukseen lähteneen Venäjän olympiaurheilijat. Ennakkosuosikki kesti kuin kestikin paineet myös välierässä, sillä venäläiset tyylitteli semifinaalissa 3-0-voittoon.

Venäjän olympiaurheilijoiden maaleista vastasivat Nikita Gusev sekä Vladislav Gavrikov. Molemmat osumat syntyivät kamppailun toisessa erässä, ja niitä erotti vain alle 15 sekuntia, joten kyse oli todellisista salama-maaleista. Kiekon tyhjään nuottaan iski taasen Ilya Kovalchuk.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tshekki ei tästä kuitenkaan enää toipunut. Venäjän olympiaurheilijat sai myös tuomareilta pientä avustusta, sillä toisen erän loppupuolella Kovalchuk iski Tshekin Jan Kolariin polvitaklauksen, mutta sai tempustaan vain kahden minuutin rangaistuksen. Voit lukea asiasta lisää TÄÄLTÄ. Linkin takaa löytyy myös video tilanteesta.

Venäjän olympiaurheilijat saa seuraavaksi vastaansa joko Kanadan tai Saksan. Kaksikon välinen välierä alkaa klo 14:10 Suomen aikaa.

Ottelusta tarkemmat speksit löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018