Vetosampon lätkäennakko: Katkeaako Calgary Flamesin tappioputki Pittsburgh Penguinsin kustannuksella?

Kausiennakko: Pittsburgh Penguins
Kausiennakko: Pittsburgh Penguins

Lauantai on tälläkin kertaa suomalaisille NHL-faneille suosiollinen, sillä parhaaseen katseluaikaan pelataan kolme ottelua. Erittäin kuuma kamppailu käydään PPG Paints Arenalla, jonne Pittsburgh Penguinsin vieraaksi saapuu Calgary Flames.

Kotijoukkue Penguins sijoittuu itäisessä konferenssissa sijalle kahdeksan. Carolina Hurricanes ja Buffalo Sabres hiillostavat perässä pelottavan lähellä, joten nyt jos koskaan pisteet ovat ”Pensille” tärkeitä. Flames puolestaan huristelee läntisen konferenssin piikkipaikalla. Joukkue on tasapisteissä Winnipeg Jetsin sekä San Jose Sharksin kanssa, mutta Calgarylla on takana yksi ottelu vähemmän.

Kuluneella kaudella Pittsburgh ja Calgary ovat kohdanneet kerran. Ottelu pelattiin lokakuun lopussa Scotiabank Saddledomessa, jolloin isännät nöyrtyivät tappioon rumin lukemin 1-9. Samanlaista ilotulitusta tuskin tänään nähdään – joukkueiden väliset voimasuhteet ovat todellisuudessa hyvin tasaiset.

Osallistu Vetosampon Lätkälottoon veikkaamalla Pittsburgh vs. Calgary -ottelun tapahtumia – voita pelirahaa sekä Coolbetin upea, lätkäaiheinen collegepaita!

Pittsburgh on voittanut kaksi viimeistä peliään. Joukkue katkaisi neljän pelin tappioputkensa voittamalla Philadelphia Flyersin 1-4, ja viimeisimmässä matsissa kaatui Edmonton Oilers 3-1 lukemin. Vuodenvaihteen jälkeen joukkueen tekeminen on ollut ailahtelevaa. Se on hävinnyt ”helppojakin” matseja rumin lukemin. Puolustuspelissä on ollut havaittavissa rakoilua eikä maalivahti Matt Murray ole kyennyt kannattelemaan jengiä yksinään. Vaikka Penguinsin riveissä vilisee supertähtiä (Crosby, Malkin, Kessel muun muassa), ei tekeminen ole ollut sen mukaista.

Illan vastustaja Flames saapuu matsiin neljän pelin tappioputkessa, mikä sattuu olemaan sen pisin tällä kaudella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että Calgaryn leirissä kytisi minkäänlaisia paineita – uskon, että tappioputki tuo illan taistoon sopivan ärsykkeen. Jos Pittsburghilta löytyy kovia pistenikkareita, niin löytyy niitä myös Calgary Flamesilta, sillä peräti viisi pelaajaa mahtuu pistepörssin 50:n parhaan joukkoon: Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Elias Lindholm, Matthew Tkachuk ja Mark Giordano.

Isäntäjoukkueella on takana yksi lepopäivä enemmän. Tämä saattaa olla havaittavissa kaukalossa, sillä ottelu on Flamesille neljäs perättäinen vieraspeli viikon sisällä.

Pittsburghilta on sivussa ainakin puolustaja Olli Määttä. Calgaryn sairastuvalla majailee James Neal sekä Michael Stone.

Penguinsin maalilla aloittanee Murray. Flamesin tolppien väliin on jo vahvistettu Mike Smith.

Flames on pelannut kokonaisvaltaisesti parempaa lätkää tällä kaudella. Joukkue on melkeinpä jokaisessa tilastossa Pittsburghia edellä. Puntit kuitenkin tasoittuu hieman Penguinsin kotiottelun sekä pidemmän levon myötä. Onkin kutkuttavaa nähdä, kykeneekö Calgary iskemään tappioputkensa poikki ”pingviinien” kustannuksella!

Ota Vetosampon pelivihjeet haltuun Instagramin puolella!