Vetosampon Lätkävihje: Buffalo haastaa Sinitakit Nationwide Arenalla!

Maanantain ja tiistain välisenä yönä rapakon toisella puolella nähdään kolme NHL-ottelua. Vetosampon Lätkävihjeessä siirrytään Nationwide Arenalle, jossa Columbus Blue Jackets saa vieraakseen Buffalo Sabresin. Lähtökohdiltaan odotettavissa on tasainen ottelu, mutta sinitakit on kertoimien valossa merkattu mielestäni liian suureksi ennakkosuosikiksi.

Vetosampon Lätkävihje: Buffalo haastaa Sinitakit Nationwide Arenalla!

Itäisessä konferenssissa taistellaan pudotuspelipaikoista kynsin ja hampain. Columbus sijoittuu tällä hetkellä kuudennelle sijalle, Buffalo hiillostaa perässä sijalla yhdeksän. Joukkueiden välillä on vain viiden pisteen ero.

Tällä kaudella jengit ovat mittelöineet kerran vastakkain. Ottelu pelattiin lokakuun lopussa, jolloin CBJ voitti taiston jatkoajalla numeroin 5-4. Kyseisessä ottelussa Sabres oli selvä altavastaaja kertoimien mukaan, kuten ensi yönäkin.

Isäntäjoukkue lähti All-Star tauolle kahden ottelun tappioputki niskassaan, kun tukkaan tuli Montreal Canadiensilta 1-4, ja seuraavaksi Minnesota Wildilta lukemin 2-1. Tilastoja vertailessa Columbus on kuluneella kaudella ollut hiukan tehokkaampi maalinteon suhteen kuin Buffalo, mutta muuten joukkueet ovat pitkälti samalla viivalla.

Vieraiden tekeminen on ollut viimeaikoina takkuista. Viimeisestä kymmenestä pelistä Buffalo on kyennyt voittamaan ainoastaan kolme kertaa. Maaliero näissä peleissä on 28-35 vastustajien hyväksi, eli matsit ovat kuitenkin olleet tiukkoja. Sabresilla on täysin realistinen mahdollisuus kivuta playoffseihin ensimmäistä kertaa vajaaseen kymmeneen vuoteen, mikä tuo lisämotivaatiota jokaiseen matsiin.

Tolppien välissä nähdään näiltä näkymin Sergei Bobrovsky sekä Carter Hutton. Hutton on tällä kaudella pelannut piirun verran paremmin torjuntaprosentteja vertaillessa: 90,4% – 91,2%.

Uskon että ensi yönä nähdään vähämaalinen ja tiukka peli. Ei olisi mikään ihme jos ottelu jatkuisi vielä kolmannen erän jälkeen. Tässä kohtaa lähdetäänkin hyödyntämään korkeita kertoimia joita vieraille tarjotaan. Lapulle painetaan Buffalo Sabres +0,5 (Buffalon voitto / Tasapeli), josta Coolbet tarjoaa lähes kakkosen kerrointa.

 

Vetosampon pelivalinta: Buffalo Sabres +0,5 (1,87 @Coolbet)