Vetosampon Lätkävihje: HIFK – JYP

Keskiviikon Liiga-kierroksella pelataan maistuvat neljä ottelua. Allekirjoittaneen silmään mielenkiintoisin kohtaaminen nähdään Nordiksella, jossa HIFK saa isännöitäväkseen JYP:n. Vierasjoukkue on merkattu uskomattoman suureksi altavastaajaksi!

Accuscoren Liiga-ennakko: Kärpät – Pelicans

JYP ja HIFK kohtasivat toisensa kauden avausottelussa Jyväskylässä. Tuolloin HIFK onnistui naaraamaan komean 2-5 vierasvoiton. Olisiko nyt jyväskyläläisten vuoro hakea vierasryöstö?

Melko identtisesti ovat molemmat jengit suoriutuneet alkukaudesta. Kummallakin on takana yhdeksän matsia, HIFK:lla on kasassa 13 pistettä ja JYPillä 12. HIFK on ollut aavistuksen parempi maalinteossa. Merkittävin ero tilastoista löytyy ylivoimasta: helsinkiläisten YV-prosentti on 18,00%, JYP on toistaiseksi ollut melko onneton ylivoimalla (3,57%).

Isännät omaa kovemman pelaajamateriaalin, turha sitä on kiistää. Muun muassa kärkihyökkääjät Anton Lundell ja Jere Sallinen ovat löytäneet oman pelillisen tasonsa ja kummatkin komeilevat pistepörssin kärkipäässä.

JYP on kuitenkin isosti aliarvioitu kertoimissa. HIFK ei ole kokonaisuudessaan pelannut omalla tasollaan, vaan tekeminen on ollut yllättävän ailahtelevaa. Lapulle painetaan JYP +0,5 -veto, mikä osuu mikäli vierasjoukkue ei häviä varsinaisella peliajalla. Tästä Coolbet tarjoaa maistuvan 2,50-kertoimen.

JYP +0,5 (2,50)