Vetosampon Lätkävihje: HIFK:n hyvälle vireelle jatkoa Hakametsässä?

Tiistaina Liigassa pelataan yksi ottelu, jossa kohtaavat Tappara ja HIFK. Runkosarjan toista sijaa pitävä Tappara lähtee kamppailuun ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta hyvävireisellä helsinkiläis-nipulla on käsissään kaikki avaimet isäntien kaatoon.

Vedonlyönti: Markkinatoppien ja kertoimien merkitys

Kuluneella kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, jokaisen ottelun päättyessä vierasvoittoon. Ensimmäinen peli meni syyskuussa Tapparalle 1-2, seuraava marraskuussa HIFK:lle 1-4 ja viimeisin tammikuussa pelattu ottelu päättyi kirvesrintojen 3-4 voittoon.

Tamperelaisilla on meneillään kahden pelin tappioputki. Viime pelissä HPK vei pidemmän korren 3-2 voitolla, ja tätä ennen Ilves oli parempi paikalliskamppailussa jatkoajan jälkeen 1-2. Vaikka ennen tappioputkea Tappara oli voittanut seitsemän peliä putkeen, niin sen tekeminen ei täysin vakuuta. Voittoputken aikana se poimi nihkeitä voittoja mm. Sportista ja KalPa:sta.

Loukkaantumisten kanssa paininut HIFK lähtee illan matsiin hyvässä vireessä. Se on voittanut kaksi viimeistä peliään ja viimeisestä viidestä ottelusta on irronnut neljä voittoa. Tähän mahtuu mm. 1-5 voitto Kärpistä, 4-0 voitto KooKoo:sta ja 4-0 voitto Ilveksestä. Vierailta on edelleen sivussa Ville Leskinen ja Juho Keränen. Myös veskari Frans Tuohimaa parantelee haavojaan, mutta tätä paikkaa hyvin esiintynyt Atte Engren. HIFK on kuitenkin esiintynyt erinomaisesti loukkaantumisista huolimatta. Teemu Turunen hyppäsi viime viikolla kaukaloon.

Vierasjoukkue kykenee laittamaan Tapparan koville. HIFK on hyvässä vireessä ja se taistelee tällä hetkellä erittäin tärkeistä pisteistä. Joukkueella on vielä mahdollisuus tipahtaa sääli playoffseille, sillä HPK hengittää niskaan vain kuuden pisteen päässä. Toisaalta se pyrkii myös taistelemaan kotiedusta.

HIFK:n ruuti on ollut viime aikoina sen verran kuivaa, että isketään lapulle vieraiden yli 2,5 maalia kertoimella 2,20. Myös HIFK:n voitto (sisältäen JA + RL) kertoimella 2,00 on varsin houkutteleva kohde.

HIFK: Yli 2,5 maalia (2,20)