Vetosampon Lätkävihje: Jukurit – Pelicans

Tiistaina Liigassa tahkotaan kuuden matsin kierros. Allekirjoittaneen silmään vedonlyönnin kannalta mieluisin matsi nähdään Mikkelissä, jossa Jukurit saa isännöitäväkseen Pelicansin.

Miksi betsata Coolbetilla?

Kotijoukkue Jukureiden tekeminen ei vakuuta. Jengillä on takanaan peräti seitsemän matsin tappioputki, ja tämän myötä voidaan kaiketi sanoa että joukkue on tipahtanut ulos taistelusta pudotuspelipaikasta.

Jukurien suurimpana ongelmana on ollut oman pään pelaaminen sekä maalivahtiosasto. Kumpikaan veskari (Sami Rajaniemi 88,43% tai Mika Järvinen 85,81%) ei ole loistanut kuluneella kaudella. Jukurit onkin päästänyt omiin kaikista eniten maaleja, 149. Vertailua saa esimerkiksi siihen, että vähiten päästänyt joukkue (Lukko) on päästänyt vaivaiset 67 maalia omiin.

Myös Pelicansin otteet ovat olleet suoraan sanoen kehnot viime peleissä. Kymmenestä viime matsista se on kaivanut kaksi voittoa, ja viime pelissä se jäi HIFK:n jalkoihin 0-4. Pussinokilla alkaakin olemaan totiset paikat skarpata tekemistään, sillä se on valunut runkosarjassa kuudennelle sijalle ja paikka sääli playoffseissa saattaa tätä menoa hyvinkin kutsua. Joukkue on takkuillut etenkin maalinteon osalta viime aikoina. Käytännössä alamäki alkoi niillä tietämillä, kun ykköstykki Ryan Lasch siirtyi Sveitsiin.

Vastakkain on kaksi heikkovireistä jengiä, joista kuitenkin Pelicans on selkeästi vahvempi. Lahtelaisilla ei todellakaan ole varaa löysäilyyn, ja tästä matsista pitäisi kaivaa varmat pisteet kynsin ja hampain. Vieraille tarjoillaan makeasti yli kakkosen kerrointa, mikä kelpaa pelattavaksi.

Pelicans -0,5 (2,15)