Vetosampon Lätkävihje: Kirvesrintojen vireelle jatkoa?

Kotimainen Liiga tarjoilee tiistaina kuuden ottelun kierroksen. Pelivihjeessä siirrytään Vaasaan, jossa Sport saa isännöitäväkseen Tapparan. Sport on ollut kinkkinen vastus Tapparalle kuluneella kaudella – mutta vierasjengi on parantanut otteitaan.

Coolbetin Voitontehostaja: voita 10% enemmän NHL-vedoilla!

Sport ja Tappara ovat iskeneet mailansa yhteen tällä kaudella jo neljästi. Näistä peleistä ”porkkanapöksyt” ovat kairanneet ainoastaan yhden voiton: rankkareilla 5-6 marraskuussa. Viimeisimmässä matsissa Sport haki Tampereelta 0-3 vierasvoiton. Liekö jotain jäänyt Tapparan hampaan koloon?

Tappara koki vuodenvaihteen tienoilla pienimuotoisen notkahduksen, kun se hävisi kolme matsia putkeen kohtuu selvin lukemin. Sittemmin jengi on löytänyt pelivireensä, ja nyt se on voittanut neljä perättäistä matsia maalierolla 22 – 7. Etenkin ykkösketjussa viilettävät Kristian Kuusela ja Anton Levtchi ovat tehneet tuhoja.

Sport on pelillisesti ollut omalla tasollaan käytännössä läpi kauden. Jengin akilleen kantapäänä on kuitenkin ollut maalinteko – Sport on nakuttanut toiseksi vähiten maaleja. Tehokkaimpana pistemiehenä toimii Sebastian Stålberg tehopisteillä 8+7, joka oikeuttaa pistepörssin sijaan 64.

Olisi pienimuotoinen ihme, jos Tappara antaisi Sportin napata jo viidennen voiton tälle kaudelle. Huomioiden Tapparan tason noston sekä vaasalaisten maalinteko-ongelmat, vaakakuppi kallistuu selvästi vierasvoiton suuntaan. Coolbetin kerroin Tapparan voitosta on artikkelin kirjoitushetkellä 2,05, mikä ehdottomasti kelpaa pelattavaksi.

Tappara -0,5 (2,05 @Coolbet)