Vetosampon Lätkävihje: St. Louis Bluesin vireelle jatkoa ensi yönä

Perjantain vastaisena yönä NHL:ssä pelataan kymmenen ottelua. Pelivihjeessä keskitytään St. Louis Bluesin ja New York Islandersin väliseen mittelöön. Kotijoukkueen harteilla lepää ennakkosuosikin viitta, syystäkin.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kerran. Ottelu pelattiin runkosarjan alussa lokakuussa, ja tuolloin ”saarelaiset” vei pidemmän korren jatkoajalla 3-2.

Läntisen konferenssin piikkipaikkaa hallitseva Blues on saanut jälleen koneistonsa käyntiin. Jay Bouwmeesterille sattuneen sydänongelma-tapauksen jälkeen joukkue hävisi kolme peliä perättäin, mutta nyt Nuottipaidat viilettää viiden pelin voittoputkessa. Maaliero näissä viidessä pelissä on Bluesin eduksi 19-7.

Itäisen konferenssin kuudennelta sijalta löytyvän Islesin tekeminen ei täysin vakuuta. Joukkue ailahtelee aivan liikaa, ja menestys nojaa pitkälti puolustus- ja maalivahtipeliin. Thomas Greiss ja Semyon Varlamov ovat kieltämättä torjuneet kiitettävästi, mutta Islesin maalinteossa on parantamisen varaa. Joukkue saikin vastikään syvyyttä hyökkäyspäätyyn, kun se hankki Ottawa Senatorsista Jean-Gabriel Pageaun. Kyseinen kaveri pääsi jo heti viime pelissä maalinteon makuun, mutta mitään ihmeitä Pageau tuskin tekee.

Bluesin vire ei lupaile hyvää vieraille. St. Louis on paperilla selvästi vahvempi osapuoli ja se pelaa tällä hetkellä huippulätkää. Vetoliuskalle painetaan kotijoukkueen suora voitto, josta Coolbet tarjoaa hiuksenhienosti yli kakkosen kerrointa.

St. Louis Blues voittaa (2,02)