Vetosampon lätkävihje: Suomi – Tshekki

Tänään ollaan suomalaisittain jännän äärellä, kun Leijonat kohtaa lätkän MM-kisoissa kuolemanottelussa Tshekin. Tshekkiläiset lähtevät taistoon pienoisena ennakkosuosikkina, mutta odotettavissa on tiukkaa vääntöä.

KISA: Voita Leijonien pelipaita!

Molempien taival alkulohkossa sujui kohtuullisen hyvin. Tshekki kuitenkin otti kahdessa ensimmäisessä matsissa pataan Sveitsiltä ja Venäjältä. Tämän jälkeen joukkue harjasi seuraavat viisi matsia, tosin välillä hiuksenhienolla marginaalilla. Suomen tekeminen oli piirun verran tasaisempaa – ja joukkue kykeni kukistamaan mm. USA:n ja Kanadan.

Jukka Jalosen suojatit ovat suoriutuneet kisoista toistaiseksi hyvin. KHL:stä tuttu veskari Juho Olkinuora on hoitanut tonttinsa mainiosti, ja hyökkäyspäässä ollaan nähty komeita esityksiä etenkin Anton Lundellilta (4+2) ja Arttu Ruotsalaiselta (4+1).

Tshekillä on paperilla kasassa hiukan parempi nippu, mikä selittää ennakkosuosikin asemaa. Ykköskenttää tähdittää mm. Chicago Blackhawksissa häärivä Dominik Kubalik, joka sijoittui pistepörssissä sijalle 20 tehopistein (3+3), vaikka herra ei pelannut viimeisimmässä ottelussa. Alkuvaikeuksien jälkeen myös maalivahti Simon Hrubec on nostanut tasoaan.

EHT-peleissä Suomen ja Tshekin väliset taistot ovat olleet erityisen tasaisia. Tänään kyseessä on luonnollisesti täysin toinen peli, mutta samaa tasaisuutta on odotettavissa. Maaleilla tuskin näin tiukassa ja tarkassa matsissa juhlitaan – tämä näkyy myös kertoimissa, eikä under-vetojen kertoimet allekirjoittanutta houkuttele.

Suomen tasaiset otteet ja nousujohteinen suorittaminen kääntää hiukan kelkkaa Leijonien puoleen. Leijonille onkin tarjolla varsin maistuvia kertoimia: Coolbet tarjoaa tällä hetkellä Suomen voitosta markkinatoppia (2,69), mikä voisi olla rohkeiden pelureiden valinta tähän mittelöön. Allekirjoittaneen lapulle lähtee kuitenkin Suomen lopullinen voitto (money line -veto), mistä saa tasan kakkosen kertoimen. Tasapeli ei todellakaan olisi mikään ihme, joten napataan sen riski tällä pois.

Suomi ML (2,00)

Poimi 10€ riskitön lätkäveto!