Vetosampon Lätkävihje: Verkot heiluu Raumalla

Tänä lauantaina on tarjolla täysi Liiga-kierros. Pelivihjeessä tartutaan Lukon ja Jukurien väliseen otteluun. Runkosarjan kakkosena viilettävällä Lukolla on meneillään sen toistaiseksi pisin tappioputki – huikeat kaksi ottelua. Tämä putki katkennee tänään näyttävästi.

Coolbetin Black Friday – tarjolla upeita palkintoja!

Lukko pelasi eilettäin Tapparan vieraana Hakametsässä. Matsi päättyi kirvesrintojen 5-2 voittoon, ja raumalaisten ainoista maaleista vastasi huikeaa kautta pelaava puolustaja Robin Press. Tätä edeltävässä matsissa Lukko koki kauden ensimmäisen tappion kotiareenallaan, kun KalPa haki Raumalta 3-4 voiton.

Jukurit on parantanut pelillisiä otteitaan viime aikoina. Mikkeliläisten kausi koki tahmean startin, mutta nyt se on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Eilettäin Porin Ässät kaatui jatkoajalla 5-6, tätä ennen HPK 5-2 ja mukaan mahtuu myös komea voitto sarjakärki Ilveksestä numeroin 5-3.

Tasoero näiden kahden välillä on huikea. Etenkin kun huomioidaan Lukon otteet kotiareenalla: kahdeksassa ottelussa maaliero on Lukon hyväksi 39-12. Jukurit on vastaavasti suorittanut erittäin kehnosti nimenomaan vierasotteluissa, ja se nappasikin vasta eilettäin kauden ensimmäisen voiton vieraissa.

Eiköhän isäntäjoukkue lähde katkaisemaan tappioputkeaan kynsin ja hampain. Lukko takuulla tiedostaa Jukurien flow-tilan, joten löysäilyä tuskin on havaittavissa. Kotijoukkueen voitosta ei ymmärrettävästi ole tarjolla pelattavia kertoimia, mutta painetaan lapulle Lukon yli 4,5 maalia, josta Coolbet tarjoilee yli kakkosen kertoimen. Kyseessä on toki ”riskihkö” veto, mutta kun huomioidaan tasoero sekä Lukon motivaatio palata omalle tasolleen, niin ei olisi ihme jos mikkeliläiset kaatuisi tänään näyttävin lukemin.

Lukko yli 4,5 maalia (2,25)