Vetosampon Lätkävihjeet: Kahdella poiminnalla kohti tiistain Liiga-kierrosta

Kotimaisessa Liigassa pelataan tänään täysi ottelukierros. Kierros on runkosarjan kolmanneksi viimeinen. Tässä kohtaa tartun Ilveksen ja Ässien, sekä Tapparan ja JYP:n välisiin otteluihin.

Vedonlyönti: Markkinatoppien ja kertoimien merkitys

Ilves – Ässät

Kotijoukkueella Ilveksellä on tänään edessään tärkeä ottelu. Joukkue taistelee pudotuspelien kotiedusta: nykyinen neljäskin sija oikeuttaa kotietuun, mutta neljän pisteen päässä hiillostava KooKoo voi vielä painella ohi. Kouvolalaisilla on edessään yksi ottelu enemmän, joten tästä matsista ”Tupsukorvat” ei saisi pisteitä hukata.

Ässät sijoittuu varmuudella joko yhdeksänneksi tai kymmenenneksi, eikä tuolla ole käytännön kannalta mitään merkitystä. Tämän illan ottelu on periaatteessa porilaisille merkityksetön.

Ilves on jokaisella osa-alueella Ässiä edellä. Pientä lisämaustetta illan otteluun tuo se, että Ilveksen Eemeli Suomi taistelee tiukasti runkosarjan pistepörssin voitosta. Suomi on tasapisteissä Lukossa pelaavan Justin Danforthin kanssa. Ilveksen ykkösvitja lienee siis tänään tavallista vaarallisempi.

Tamperelaisten harteilla lepää ansaitusti ennakkosuosikin viitta. Täysi pistepotti on ainoa vaihtoehto mikä tänään kelpaa – isketään siis lapulle kotijoukkueen vähintään yli kahden maalin voitto, vajaalla kahden kertoimella.

Ilves -1,5 (1,90)

JYP – Tappara

Jyväskylässä asetelmat ovat pitkälti samanlaiset kuin Ilveksen ja Ässien välisessä ottelussa.

JYP:llä ei käytännössä ole enää mitään pelissä – se tulee saamaan pudotuspeleissä vastaan joko KalPa:n tai Ässät. Tappara puolestaan taistelee Lukon kanssa runkosarjan toisesta sijasta. Runkosarjan toiseksi sijoittunut saa pudotuspeleissä vastaansa sääli playoffsien ensimmäisen kierroksen voittajan, kun taas kolmanneksi sijoittunut saa vastaansa kuudenneksi sijoittuneen joukkueen, mikä näiltä näkymin on HIFK tai KooKoo. Tamperelaiset eivät siis missään nimessä halua tämän päivän matsia hävitä.

Kummankaan joukkueen viimeaikaiset näytöt eivät liiemmin vakuuta. JYP on pelannut nihkeästi ja voittanut varsinaisella peliajalla viimeksi tasan kolme viikkoa sitten. Tappara hävisi viimeisimmässä ottelussaan viime torstaina Hakametsässä rankkareilla Jukureille 3-4.

Tässäkin kohtaa luotan motivaation olevan ratkaiseva tekijä. Tappara on tänään ennakkosuosikki, mutta mielestäni siltikin aliarvioitu kertoimissa. Vierasjoukkueen suorasta voitosta tarjotaan reippaasti yli kakkosen kerrointa – allekirjoittaneen papereissa Tappara hoitaa kyseisen matsin useammin kuin joka toinen kerta. Lapulle lähtee siis vieraiden suora voitto.

Tappara voittaa (2,12)