Vetosampon Lätkävihjeet: Liiga-kierrokselta poimitaan kaksi maistuvaa pelivalintaa

Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua. Runkosarjan loppu häämöttelee jo uhkaavan lähellä, eli nyt tietyt joukkueet pelaavat elintärkeistä pisteistä. Runkosarjaa on jäljellä noin kymmenen peliä per joukkue. Tänään tarkasteluun poimin kaksi kohtaamista.

Keskiviikon Kerroinpäällikkö: 500€ potti tarjolla!

HPK – KooKoo

Hämeenlinnassa on luvassa tiukka vääntö, kun HPK:n vieraaksi astuu KooKoo. Kotijoukkue löytyy runkosarjan seitsemänneltä sijalta, ja se pyrkii luonnollisesti välttämään sääli playoffsit: HIFK pitää kuudetta sijaa vain neljän pisteen erolla. KooKoo puolestaan majailee kolmantena, eikä silläkään ole varaa alkaa hölläilemään.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti. Ensimmäinen matsi pelattiin marraskuun alussa ja tuolloin KooKoo oli parempi 1-5. Seuraava peli päättyi 1-2 HPK:lle (jatkoajalla) ja viimeisin 2-0 KooKoo:lle.

HPK lähtee matsiin hyvistä lähtökohdista. Se on voittanut kolme viimeistä peliään – tosin vastustajat eivät olleet sieltä pelottavimmasta päästä: Ässät, Jukurit, TPS. Mikäli HPK on vakuuttanut viime aikoina, niin samaa voi sanoa kouvolalaisista. Jengi on viimeisestä kymmenestä pelistä narrannut seitsemän voittoa ja sen puolustuspeli on ollut uskomattoman lujaa: näissä kymmenessä pelissä KooKoo:n verkkoon on tehty vain 12 maalia.

Tässä kohtaa voittajan veikkaaminen jätetään väliin. Kyseessä on tasainen ottelupari, jossa vierasjoukkue on pienoinen ennakkosuosikki. Molemmat tarvitsevat pisteitä, joten ylilyöntejä tai virheitä tuskin tullaan juurikaan näkemään. Kaikki ennusmerkit puhuvat vähämaalisen matsin puolesta: ja alle 4,5 maalin vedosta saa yli kakkosen kertoimen. Kelpaa pelattavaksi!

Alle 4,5 maalia (2,05)

Kärpät – Sport

Raksilassa pelataan lähtökohtaisesti ei – niin – kiinnostava kamppailu, kun sarjan kärki Kärpät saa vieraakseen jumbosijaa pitävän Sportin. Tasoero on päivänselvä, ja 1X2-kertoimet kertovat kaiken oleellisen: 1,19 – 8,75 – 13,00.

Kärpät taistelee tällä hetkellä runkosarjan voitosta. Tappara hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Oululaisten verkkoon on tällä kaudella tehty kaikista vähiten maaleja. Maalivahdit Justus Annunen (93,35%) ja Patrik Rybar (92,51%) ovat torjuneet ilmiömäisesti.

Sportilla ei käytännössä ole juuri minkäänlaista saumaa juhlia tänään voittoa. Tämän vuoden puolella vaasalaiset ovat pelanneet 15 ottelua joista se on voittanut kolmesti. Tosin joukkueet kohtasivat viimeksi joulukuussa, jolloin Sport onnistui kukistamaan Kärpät 2-1 voitolla. Vastaavaan virheeseen Kärppä-lauma tuskin toistamiseen sortuu.

Voittajan veikkaaminen voidaan suosiolla jättää väliin. Sport on tänään valtava altavastaaja, eikä joukkueelta sovi odottaa yli yhtä maalia – jos sitäkään, sen verran tiivis on isäntien puolustus. Lapulle painetaankin hieman riskimpi veto, nimittäin Sport alle 0,5 maalia. En usko Kärppienkään nakuttavan vieraiden verkkoon mitään tajuttomia lukemia. Kotijoukkue hoitaa matsin mitä todennäköisimmin rutiininomaisella ja varmalla tekemisellä. Kärppien nollapelistä saa kertoimen 3,60, mikä on mielestäni kokeilun arvoinen, kohtuullisella panoksella.

Sport: Alle 0,5 maalia (3,60)