Ottelusarjaennakko: Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings

Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings.
Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights ja Los Angeles Kings kohtaavat NHL:n pudotuspelien 1. kierroksella: tämä ottelusarjaennakko tarjoaa myös vetovihjeet sarjaan.

Vegas Golden Knightsin tullessa uutena laajennusseurana NHL:ään meneillään olevaksi kaudeksi, tuskin kukaan uskalsi odottaa nähdyn kaltaista menestystä, jos ylipäätään minkäänlaista; itse asiassa nevadalaisseuran omanakin suunnitelmana oli laittaa nykyisiä pelaajiaan lihoiksi viimeistään NHL Trade Deadlinella.

Kaikki taivaankappaleet osuivat kuitenkin lähestulkoon kirjaimellisesti yhteen Vegasin taivaan alla ja Golden Knights teki tästä kaudesta uskomattoman tarinan, jossa yhtenä isona yhdistävänä tekijänä oli valtava tragedia – Vegasin ammuskelu.

Nyt tuo tarina on kuljettanut Golden Knightsin jo divisioonavoittajaksi, kun joukkue jätti runkosarjassa kaikki kilpakumppaninsa taakseen, ja seuraavana haasteena edessä häämöttää pudotuspelit sekä 1. kierroksella vastaan asettuva Los Angeles Kings.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa olivat erittäin tasaisia vääntöjä. Neljästä ottelusta peräti kaksi jatkui vielä 60 peliminuutin jälkeen ja voitot otteluissa menivät tasan 2-2.

Golden Knights vei nimiinsä kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ja Kings kaksi jälkimmäistä, joten näiltä osin kelkka on kalleellaan niukasti viime aikoina keskinäisissä otteluissa paremmin suorittaneen Kingsin suuntaan. Itse vireystilassa joukkueiden välillä ei ole kuitenkaan juuri eroja, sillä maaliskuun alusta katsottuna Golden Knightsin voittosarake oli 10-7-2 ja Kingsin vastaava 10-5-3.

Vetovihjeet – 1. ottelu:

Alle 5,5 maalia (varsinainen peliaika)
Kerroin: 1,74 – hyödynnä täältä!

Neljästä runkosarjakohtaamisesta kolmessa jäätiin alle 5,5 maaliin. Pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa haetaan usein hieman varovaisella tyylillä ennakkoasetelmia – etenkin avauserän osalta – ja jo se laskee maaliodotusarvoa.

Tartutaan siis kertoimeen 1,74 ja toivotaan, että se kantaa kotiin.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings: Tasapeli
Kerroin: 3,90 – hyödynnä täältä!

Kuten yllä todettua, joukkueiden neljästä runkosarjakohtaamisesta kaksi päättyi tasapeliin. Ottelun alku, ja ennen kaikkea ensimmäinen erä, ratkaisee paljon ja mikäli se pysyy maalittomana, on tästä odotettavissa erittäin tarkkailevainen ja sitä kautta vähämaalinen taisto.

Luonnollisesti vähämaalisuus jo itsessään ruokkii tasapelin mahdollisuuksia, joten laitetaan nyt kaikki munat samaan koriin – luotetaan siis vähämaaliseen ja tasaiseen avauskohtaamiseen.

Vetovihjeet – ottelusarja:

Jatkoon pääsevä joukkue: Los Angeles Kings
Unibetin kerroin: 2,06 – hyödynnä täältä!

Nykypäivän NHL:ssä vauhti on ikään kuin menestyksen tae: jos joukkueen nopeus ei riitä, menestyminen on äärimmäisen hankalaa.

Vielä viime kaudella Los Angeles Kings tyrmättiin auttamatta liian hitaaksi joukkueeksi, mutta siinä keskustelussa kyse oli isosti myös joukkueen pelityylistä. Tämän kauden Kings on ollut kuitenkin kuin eri maasta, kiitos viime kauden päätteeksi tapahtuneen valmentajan vaihdoksen, eikä kuninkaallisten jääkiekko ole enää pelkkää fyysistä ilkeilyä ja rymistelyä.

Golden Knights on eittämättä näistä kahdesta joukkueesta nopeampi, mutta ei niin selkeästi, etteikö Kings pystyisi fyysisyydellään järkyttämään vastustajaansa. Myös kokemuspuoli on isosti Kingsin puolella ja tällä hetkellä on kieltämättä vaikea nähdä, että Golden Knights onnistuisi voittamaan Kingsin seitsemän ottelun aikana neljästi.

Upeatkin tarinat on tehty päättyviksi ja tässä kohtaa Golden Knightsin tarinan päättymisellä laitetaan rahoiksi.

KERTOIMIIN!

Suosittelemme myös:
Ottelusarjaennakko: Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers