Vetovihjeet: HPK -JYP

voittoputki Liiga-vihjeet lätkävihjeet

Eilinen liigakierros oli meiltä täydellinen suoritus ja tänään lähdetään uusimaan temppua. Meidän pääotteluna toimii HPK:n ja JYP:n kohtaaminen Hämeenlinnassa. Illalla nähdään poimiiko kumpikaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen pottia.  

Tänään lähdetään Hämeenlinnaan HPK:n kotiluolaan ja katsotaan pystyykö JYP voittamaan kauden ensimmäistä otteluaan vai onko huimasti vahvistunut HPK Rinkelinmäen isäntä loppuun asti.

Laitataklauksen eilinen liigakierros oli täydellinen suoritus, kun nousijajoukkue Mikkelin Jukurit voitti kotonaan Rauman Lukon ja kaiken lisäksi ottelussa nähtiin vihjattu maalisirkus.

Illan liigakierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Kuopiossa ovat vastakkain KalPa ja Porin Ässät. Lappeenrannassa SaiPa ottaa vastaan Lukon. Turussa TPS testaa, onko KooKoo vireessä vain kotihallissaan.

Kauden alku

Hämeenlinnassa nähdään tänään kaukalossa kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei ole vielä tällä kaudella juhlinut yhtään kolmen pisteen voittoa.

HPK on pelannut kaksi ottelua ja kasassa on kolme pistettä. Joukkue on aloittanut kautensa hyvin ja etenkin otteluiden alut ovat olleet loistavia. Ottelun sisällä kuitenkin tapahtuu liikaa ja HPK:n liekki sammuu ennen päätössummeria.

Tästä syystä joukkue on jo kahdesti tällä kaudella joutunut jatkoille. Kaudenavauksessa Hämeenlinnassa Oulun Kärpät saapui vieraaksi ja tuosta joukkue nipisti vaihtelevien vaiheiden jälkeen itselleen kaksi pistettä, kun nuori maalivahtilupaus Emil Larmi oli voittolaukauskilpailun todellinen superstara.

Kauden toisessa ottelussa Ässien vieraana HPK meni ottelussa 0-1 -johtoon Philippe Cornetin komealla osumalla, mutta kotijoukkue Ässien Jarno Kärki toi patalauman tasoihin hetkeä myöhemmin.

Ottelu päättyi varsinaisenpeliajan jälkeen 1-1 -tilanteeseen ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jatkoajan sankariksi nousi Ässien Simon Suoranta ja näin HPK joutui lähtemään kohti Hämeenlinnaa mukanaan vain yksi piste.

Vierasjoukkueena tänään operoiva JYP on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, joista kaksi on tullut vasta varsinaisenpeliajan jälkeen, joten joukkueen pistepussissa on vasta kaksi täplää. JYPiä ennustettiin ennen kauden alkua yhdeksi mestariehdokkaaksi, mutta ainakaan alku ei ole lähtenyt kovinkaan ruusuisesti liikkeelle.

Tänään Ritari-areenan kaukalossa nähdään siis kaksi joukkuetta, jotka molemmat yrittävät kääntää tappiokurssia kohti parempaa.

Erikoistilannepelaaminen illan ottelun ratkaisu?

Hämeenlinnassa nähdään tänään takuuvarmasti tasainen ja vähämaalinen vääntö pisteistä, sillä molemmat joukkueet haluavat kauden ensimmäisen kolmen pisteen täplän ja tuon asian onnistuminen vaatii virheetöntä peliä koko ottelun ajan.

JYP on onnistunut maalinteossa kaudena aikana viisi kertaa ja näistä osumista neljä on tullut ylivoimalla, joten on joukkueen erikoistilannepelaaminen ainakin kunnossa. Toisaalta joukkueen verkkoon on nakutettu jo kahdeksan osumaa kolmessa matsissa, joten puolustuspelaaminen ei ihan parhaalla mahdollisella tasolla ole.

Kotijoukkue HPK on kauden aikana onnistunut maalinteossa neljästi ja omissa on kolissut samaa tahtia. Ylivoimalla maalinteko ei ole onnistunut ainakaan vielä, mutta Niko Kapasen älytietokone käynnistyy hiljalleen ja kun virta on täysillä alkaa ylivoimakin sujua takuuvarmasti.

Se, onko kone tänään jo viritetty täyteen iskuun selviää illan aikana. Jokatapauksessa HPK:n riveistä löytyy pelaajia tekemään tuhoja ylivoimalla, mutta JYP on osoittanut jo olevansa ylivoimansa kanssa kunnossa. HPK:n on pysyttävä poissa jäähyaitiosta, jotta kotiyleisö saa mitä haluaa.

Illan ottelun ratkaisu löytyy erikoistilannepelaamisesta ja tänään se pelaaminen kaatuu lopulta kotijoukkueen juhliin ja JYP joutuu jatkamaan tappioiden täyttämää kauttaan.

 

Valinnat:

HPK 2.50 (Coolbet)

Eero Somervuori 5.25 (tekee ainakin yhden maalin – Betsafe)

Coolbetin 150€ bonus talteen tästä!  Betsafen 50€ tervetuloabonus!